Unul dintre cele mai urâte stadioane din țară va fi gazda Supercupei

Stadionul Farul din Constanța a fost ales drept gazdă pentru Supercupa României la fotbal, ediția 2015. Inițial oficialii Federației Române de Fotbal (FRF) anunțaseră că partida va avea loc pe Arena Națională, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani însă, au decis ulterior ca întâlnirea dintre Steaua București, campioana României și ASA Târgu Mureș, medaliată cu argint la finalul ediției trecute de campionat, să se joace în provincie.

Arenele propuse pentru găzduirea evenimentului au fost ”Ilie Oană” din Ploiești, Cluj Arena (foto) și Farul din Constanța. Marți, 30 iunie, data limită până la care urma să se anunțe stadionul pe care se va juca Supercupa României, Comitetul de Urgență al FRF, format din Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF și Octavian Goga, vicepreședinte FRF, a luat hotărârea cu unanimitate de voturi ca arena din Constanța să fie gazda meciului care va desemna câștigătoarea primului trofeu al sezonului 2015/2016.

Deși este unul dintre cele mai moderne stadioane din țară,   Cluj Arena a fost ignorată mereu de oficialii FRF care au preferat să organizeze evenimentele majore pe alte stadioane,   vezi cazul arenei Farul,   gazda Supercupei României 2015

Deși este unul dintre cele mai moderne stadioane din țară, Cluj Arena a fost ignorată mereu de oficialii FRF care au preferat să organizeze evenimentele majore pe alte stadioane, vezi cazul arenei Farul, gazda Supercupei României 2015

Decizia Comitetului de Urgență al FRF este una surprinzătoare în condițiile în care stadionul Farul este aproape o ruină (VEZI DETALII AICI). Bucăți mari din gazon sunt impracticabile, fotbaliștii riscând să se accidenteze, iar tribunele arată deplorabil, mii de scaune fiind rupte și abandonate chiar pe stadion. Nici împrejurimile arenei nu arată măcar decent. La polul opus se situează arenele din Cluj-Napoca, respectiv Ploiești, considerate (pe bună dreptate), două ”bijuterii arhitecturale”. Cluj Arena a fost nominalizată și pentru găzduirea finalei Cupei României, dintre Steaua și ”U” Cluj, însă, la solicitarea clubului din București ultimul act al competiției s-a disputat pe Arena Națională.

”Noi am trimis către majoritatea federațiilor sportive din țară invitații pentru a organiza evenimente pe Cluj Arena, inclusiv Federației Române de Fotbal, dar mai mult de atât nu putem face. Deciziile se iau la București în funcție de interesele fiecărei federații. Cluj Arena este un stadion modern care poate găzdui inclusiv meciuri în Liga Campionilor. Dispunem de toate facilitățile solicitate de FRF și de UEFA. În plus ar fi fost și o reparație morală ca finala Supercupei să se joace la Cluj, după ce finala de Cupă a fost mutată la București”, a delcrat directorul societății care administrează Cluj Arena, Radu Rațiu.

De partea cealaltă, directorul de comunicare din cadrul FRF, Gabriel Berceanu, a declarat pentru Transilvania Reporter că va remite presei un comunicat oficial pentru a desluși motivele pentru care Constanța a fost aleasă gazda evenimentului, după ce va discuta cu preşedintele Răzvan Burleanu. Supercupa României, care va opune campioana Steaua Bucureşti şi vicecampioana ASA Târgu Mureş, se va desfăşura la data de 8 iulie, de la ora 21, 00, pe Stadionul ”Farul” din Constanța. Conform site-ului frf.ro, preţurile biletelor sunt următoarele: Peluze – 15 lei; Tribuna I – 40 lei; Tribuna a II-a (inclusiv Family Zone) – 30 lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu