Un singur club din Cluj, în Top 10 al academiilor de fotbal din România

Federația Română de Fotbal a publicat astăzi, prin intermediul site-ului său oficial, un clasament al academiilor de copii și juniori din România. Din județul Cluj doar CFR a prins Top 10 (locul 6). ”U” Cluj se situează pe locul 20, urmată de Academia Viitorul Cluj. Pe poziția 43 se situează LPS Cluj-Napoca.

Conform FRF, 27 de academii au fost reevaluate în acest an, 31 au ales să își păstreze punctajul de anul trecut, iar 3 dintre acestea se află pentru prima dată în acest clasament. Așa cum se menționează pe site-ul federației, 92,5% dintre cele 27 de academii intrate în procesul de reevaluare și-au mărit punctajul față de anul trecut.

Procedura de evaluare acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală.

Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Iată cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:
– Strategie și filozofie 10,4 %
– Echipe și jucători 12,6%
– Staff tehnic 19,7%
– Staff suport 7,1%
– Antrenamente și meciuri 9,6%
– Infrastructură și facilități 20,3%
– Rezultate 20,3%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu