Schalke – Steaua 3-0. Un gol de nicăieri şi a urmat dezastrul

Boateng (foto, cu numarul 9), a fost principalul pericol pentru poarta Selei, la debutul campioanei Romaniei in Champions League

Steaua Bucureşti a fost învinsă, cu scorul de 0-3, în deplasare, de Schalke 04, în primul meci din cadrul grupei E a Ligii Campionilor. A fost nevoie de o fază care nu anunţa nimic, pentru ca mingea să se oprească în plasa porţii lui Tătăruşanu şi campioana României s-a făcut de râs la debutul în Champions League.

Complexul german
Prima repriză a partidei a fost una în care doar gazdele au avut trei încercări de a se apropia de poarta Stelei. Fotbaliştii lui Laurenţiu Reghecampf au preferat să-şi studieze adversarul, iar în repriza secundă s-a întâmplat minunea. Steaua a început curajos şi chiar a avut două mari ocazii de gol, irosite cu uşurinţă de Bourceanu şi Adi Popa.

Vreme de mai bine de o oră bucureştenii au fost egalii lui Schalke, dar avenit minutul 67 şi Uchida a ucis visele românilor. A trimis o centrare către nimeni şi nimeni nu a intervenit la mingea care a intrat în poarta. A fost momentul în care fotbaliştii Stelei s-au blocat mental. Nu au mai gândit nicio pasă, nicio fază, nu au mai găsit drumul spre poartă, iar nemţii au punctat pentru 2-0, după o acţiune de toată frumuseţea, la capătul căreia s-a aflat Boateng.

La adăpostul celor două reuşite înscrise pe tabela de marcaj, nemţii au continuat să joace relaxat, să hărţuiască pe contraatac formaţia lui Reghecampf, iar în minutul 85 Draxler a punctat pentru 3-0 şi a închis meciul. În cealaltă partidă a grupei FC Basel a câştigat surprinzător la Londra, în faţa lui Chelsea, scor 2-1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu