”Ultimul cavaler al fotbalului romantic” – lansare de carte

Foto: Dan Bodea

Sfârșitul acestei săptămâni a fost marcat de o serie de evenimente care fac parte din istoria zbuciumată a Universității Cluj. Clubul a împlinit recent 97 de ani, actuala echipă a terminat turul de campionat, în Liga a IV-a, en fanfare, iar imediat după meciul cu Vulturii Mintiu Gherlii suporterii, oficialii și fotbaliștii au fost invitați în sala de conferințe a Stadionului Cluj Arena, pentru a participa la lansarea volumului ”Ultimul cavaler al fotbalului romantic”.

Cartea jurnalistului Cristian Aszalos este dedicată lui Nicolae Szoboszlay, ultimul supraviețuitor al Universității Cluj, din perioada bejeniei de la Sibiu, dar și ultimul supraviețuitor al primului derby Steaua – Dinamo, desfășurat în 1948. Nicolae Szoboszlay era la acea vreme titularul postului de portar al CSCA, FC Steaua de astăzi. Cartea lui Aszalos surprinde momente cheie în epoci diferite ale fotbalului românesc. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

”Ultimul cavaler al fotbalului romantic” este o carte document, o mărturie a trecutului ce nu trebuie uitat. La evenimentul de lansare a volumului au ținut să fie alături de jurnalistul clujean, legende ale clubului universitar, personalități din alte domenii, dar și zeci de suporteri, membri ai galeriei ”Șepcile roșii”, aceștia din urmă marcând evenimentul în stilul lor caracteristic, cântând pentru clubul simbol și pentru legenda lui Nicolae Szoboszlay.

Eroul cărții are 91 de ani, este maestru emerit al sportului și o istorie vie a fotbalului românesc. A fost zeci de ani antrenor și șeful centrului de copii și juniori de la Universitatea, sub ochii lui crescând fotbaliști precum Remus Câmpeanu, sau Ioan Ovidiu Sabău. Ultimul cavaler al fotbalului romantic este al doilea volum ce poartă semnătura lui Cristian Aszalos, după ”Crampoanele României șchioape – tabloidizarea presei sportive românești”, un studiu cu care autorul și-a luat licența în jurnalism sportiv, în anul 2010.

Distribuie:

Postaţi un comentariu