UEFA / Sancţiuni pentru România

Echipa națională de fotbal a României va juca ultimul meci de pe teren propriu, din preliminariile EURO 2016, fără spectatori, a decis UEFA

Echipa naţională de fotbal a României va evolua în faţa Finlandei, în preliminariile EURO 2016, cu tribunele goale, a decis UEFA. Sancţiunea a fost dată ca urmare a incidentelor produse de suporterii „tricolori” la partidele cu Ungaria, de la Budapesta, respectiv cu Grecia de la Bucureşti.

La data de 4 septembrie membrii galeriilor echipelor Steaua, respectiv Dinamo, s-au luat la bătaie, chiar pe Grupama Arena, cu doar câteva minute înainte de startul partidei dintre Ungaria şi România, încheiată la egalitate scor 0-0. Tot pentru incidente, dar la meciul cu Grecia din 7 septembrie, Federaţia Română de Fotbal a mai fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro.

Astfel, la meciul cu Finlanda, care va avea loc 8 octombrie 2015, la Bucureşti, pe Arena Naţională, în penultima etapă a grupei F din preliminariile Euro 2016, va fi permis accesul unui număr de 75 de persoane pentru fiecare delegaţie ambelor naţionale, în acest cuantum fiind incluşi cei 23 de jucători aflaţi pe foaia de joc şi membrii staff-urilor tehnice.

În acelaşi timp, şi Ungaria a fost sancţionată de UEFA pentru incidentele de la meciul cu România. Maghiarii vor disputa următoarea partidă de pe teren propriu, cu Insulele Feroe, cu porţile închise, iar federaţia a primit o amendă de 70.000 de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu