”U” vs CFR, trei păreri, un numitor comun: echilibru

Fost jucător și antrenor al Universității Cluj, Adrian Falub (foto) este convins că atât ”U” cât și CFR vor fi precaute în derby-ul de duminică seară/ FOTO Dan Bodea

Câteva ore ne mai desprat de meciul dintre ”U” și CFR, de departe cel mai așteptat joc din liga I, în zona Ardealului. Ca de obicei Clujul se împarte în două tabere înaintea acestei confruntări și tot ca de obicei așteptările sunt mari. De o parte și de alta, suporteri sau oficiali ai celor două combatante, cu toții așteaptă victoria din partea favoriților. Și dacă nu o fi să fie vreun succes, un egal ar fi rezultatul care ar împăca și o tabără și cealaltă. Transilvania Reporter a cerut părerea mai multor foști jucători, sau antrenori care au trecut fie pe la CFR, fie pe la Universitatea, dar și opinii neutre. La final a rezultat un numitor comun din parta tuturor: echilibrul.

Adi Anca merge pe mâna lui Grigoraș

Fostul atacant al CFR-ului, de la jumătatea anilor 2000, Adrian Anca este detașat de fotbal. Se ocupă de ani buni de agricultură și spune că se simte împlinit. Nu ratează știrile din sport, iar dacă îi pică în mână un ziar de profil, îl devorează. Este de acord cu ideea că un astfel de meci nu poate fi decât echilibrat dar știe care va fi atuul fostei sale echipe în meciul de duminică seară. ”Antrenorul Petre Grigoraș este arma secretă a CFR-ului. Poate unii nu vor înțelege ce vreau să spun, dar am lucrat cu domnia sa la Oțelul Galați și știu ce poate. Este un tehnician desăvârșit care nu lasă nimic la voia întâmplării. Poate nu este cel mai spectaculos, dar poate fi pragmatic și sunt convins că a pregătit meciul foarte bine. Veți vedea că CFR va desena frumos în teren și dacă va aplica tot ce le cere Grigoraș, succesul va fi de partea lor”, a explicat Adi Anca.

Adi Falub: ”Ambele echipe traversează o perioadă grea”

Unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Universității Cluj este Adrian Falub. A jucat nu mai puțin de zece sezoane în alb și negru, iar ulterior a antrenat echipa sa de suflet pe care a și promovat-o în Liga I, la finalul sezonului 2006-2007. Mărturisește că și-ar dori un succes al alb-negrilor, dar nici un egal nu ar fi un rezultat rău, pentru niciune dintre echipe. ”Atât Universitatea cât și CFR trec printr-un moment dificil. Din această perspectivă eu sunt convins că va fi un meci echilibrat. Universitatea nu are voie să mai piardă niciun meci dacă vrea să reintre în cărți, să se salveze de la retrogradare, iar CFR trebuie să fie precaută pentru că întâlnește un adversar rănit și dornic de revanșă, după atâția ani în care nu a cunoscut victoria într-un asemenea meci. Trecând peste ambiții și rivalitate, cred că ambele echipe vor juca prudent”, a declarat Falub.

”U” – CFR, meciul în care nu joacă bugetele

Nici antrenorul campioanei României la fotbal feminin, Mirel Albon, nu vede o victorie categorică de partea vreuneia sau alteia dintre adversarele de duminică seară. ”Un meci între Universitatea și CFR este unul în care nu poți să dai vreun pronostic. Este meciul în care nu contează bugetele, nu contează loturile celor două echipe, nu contează decât dorința fiecăruia de a-l învinge pe celălalt. Mi-e greu să cred că una dintre echipe se va desprende ușor în învingătoare. Mai mult merg pe un meci echilibrat. Pentru ambele adversare este momentul prielnic să demonstreze că începutul mai puțin bun de sezon este doar o întâmplare și cred că va fi un spectacol, sportiv frumos. E o rivalitate locală frumoasă și așa imi doresc să rămână, în teren și în afară lui”, a punctat Mirel Albon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu