“U” / Universitatea a retrogradat după 5 ani

Justin Mengolo (foto, cu nr. 28) a deschis scorul în meciul cu Oeţul Galaţi, dar gazdele s-au impus la final cu 2-1 şi "U" a retrogradat matematic în Liga a II-a / Foto: Dan Bodea

„Studenţii” lui Adrian Falub n-au reuşit să salveze sezonul. Sâmbătă, alb-negrii au cedat la limită, scor 1-2, înfruntarea de la malul Dunării, cu Oţelul Galaţi, şi matematic au retrogradat în liga secundă. Bruma de speranţă de care se mai legau antrenorii Universităţii în lupta pentru evitarea retrogradării au fost întreţinute vremelnic de reuşita şui Justin Mengolo din minutul 11.

Atacantul camerunez a primit o pasă excelentă de la propriul portar, Emilian Dolha, a scăpat singur cu goal keeperul gazdelor, Abraham, şi a deschis scorul. Tot Mengolo a fost foarte aproape de dublă în minutul 20, însă, lobul său a trecut peste poarta lui Abraham. La rândul lor retrogradaţi, gălăţenii au evoluat fără complexe în faţa clujenilor şi au reuşit golul egalizator cu o execuţie impresionantă a lui Hamrun, în minutul 35.

Fotbalistul gălățenilor a trimis un lob perfect în vinclul porţii lui Dolha rămas fără reacţie. În minutul 39 Kovacs a tras din poziție ideală pe lângă poartă, iar două minute mai târziu Ceppelini a scăpat singur cu Abraham, dar portarul gazdelor a avut un reflex de portar de handbal și și-a salvat echipa. Prima ocazie a reprizei a doua a fost tot a universitarilor clujeni.

Morar a păcălit pasul la offside al gazdelor şi a scăpat singur cu portarul. Jucătorul lui ”U” a tras slab, iar Abraham a reuşit să respingă. În minutul 68  gazdele au trecut în avantaj după reușita lui Tudorie care a marcat din apropiere. Calcan a trimis balonul în bara porții gazdelor, în minutul 78, iar în minutele adiționale Paulinho a fost eliminat pentru cumul, de cartonașe galbene și ”U” Cluj a terminat în genunchi înfruntarea de la Galați.

Meciul s-a terminat cu victoria gazdelor care, alături de Universitatea și de Ceahlăul, vor evolua din sezonul viitor în cel de al doilea eșalon fotbalistic al României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu