”U” / S-au descătuşat, dar n-au convis

La capătul unui meci de luptă, în care niciuna dintre echipe nu a reuşit să se evidenţieze cu adevărat, "U" Cluj s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, prin golul lui Castillion din minutul 55 / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obţinut prima victorie din 2015, scor 1-0 cu Rapid, într-un meci din cadrul etapei a XXIV-a a Ligii 1. Succesul din campionat vine la doar trei zile de la calificarea istorică în finala Cupei României după 50 de ani de aşteptare.

În Liga 1 „studenţii” nu au avut o secetă atât de mare, dar nici jocul prestat în compania Rapidului nu a convins. Ceppelini a avut prima tentativă în minutul 5, dar Buchta a fost la post. Două minute mai târziu Danie Niculaie şi-a arătat clasa la o fază la care Veselovsky a avut o reacţie de portar mare.

Goal-keeperul Universităţii îşi mai salvează odată echipa în minutul 33 la şutul în forţă a lui Garai. Veselovsky scoate mingea de sub transversală şi păstrează vii speranţele alb-negrilor. Niculaie mai are la rândul lui două oportunităţi dar portarul lui”U” a fost de neînvins.

În minutul 49 Niculaie şi Veselovsky recidivează. Primul şutează, cel de al doilea scoate din nou. În minutul 55 am consemnat şi singura reuşită a partidei. Viveiros, intrat de puţin timp în teren, a pasat perfect pentru Castillion şi atacantul comparat cu Patrick Kluivert a înscris unicul gol al meciului.

Acesta a fost primul gol marcat de Universitatea Cluj după 9 meciuri oficiale în care nu mai reuşise această performanţă. Adi Falub nu mai forţează şi le cere băieţilor să joace la conservarea rezultatului.

Minutele trec şi niciuna dintre cele două combatante nu mai reuşeşte să-şi creeze o ocazie cu adevărat importantă. Înfruntarea se termină cu scorul de 1-0 în favoarea lui ”U” şi ardelenii urcă pe locul 14 cu 23 de puncte, dar este încă departe de salvarea de la retrogradare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu