”U” / Ruptură totală, suporterii cer conducerii să plece

Suporterii Universității s-au săturat de conducerea clubului și au cerut demisia lui Vlad Munteanu, administratorul special, pe care îl consideră principalul vinovat pentru decăderea echipei / Foto: Dan Bodea

Acest sezon (2014/2015) va rămâne pentru multă vreme în memoria suporterilor. Campionatul a început cu Mihai Teja antrenor şi cu un lot de jucători care aveau deja experienţa salvării de la retrogradare din ediţia precedentă a Ligii 1. Apoi, din nimic a apărut ruptura. Teja a fost înlăturat, în locul lui fiind instalat George Ogăraru. În şase etape Teja acumulase 8 puncte şi echipa era în grafic.

Până la finalul turului (11 partide), cuplul de tehnicieni Ogăraru / Groenendijk au mai adunat 10 puncte, iar în primele două jocuri din retur Universitatea a încasat 6 goluri fără să marcheze vreunul. Revolta suporterilor nu mai putea fi controlată decât prin-un gest ferm, iar oficialii clubului nau înţeles asta. L-au instalat pe Adrian Falub şi i-au permis acestuia să-şi formeze o staf format exculisv din foşti jucători ai Universităţii, dar jocul nu s-a schimbat, iar Falub a oferit şi explicaţia evoluţiilor modeste.

„Nu este un lot pe care mi l-am dorit, nu l-am format eu, dar mi-am asumat această provocare. Nu poţi să vii la echipă şi să ceri să ţi se aducă 15, sau 20 de jucători. Ăsta este lotul pe care îl avem, cu ei trebuie să mergem până la capăt. Eu şi colegii mei din staf trebuie să-i antrenăm, pentru asta am venit la echipă”, a spus Falub la finalul egalului din ultima etapă, 0-0 cu FC Botoşani. Suporterii n-au mai avut răbdare să se termine partida. În minutul 80 au cântat pentrun ultima dată imnul universitar, apoi au părăsit peluza şi au scandat în faţa stadionului împotriva conducerii clubului.

„Ei sunt vinovaţi pentru ce se întâmplă la echipă. Ce să facă Adi şi Cristi (Adrian Falub şi Cristian Pojar, n.a.) cu olandezii nimănui? Adi, Cristi și Marius Popescu au jucat pentru <U>, ei știu ce înseamnă să joci pentru echipa asta, ei au venit să salveze ce au distrus Vlad Munteanu (administratorul special al clubului, considerat de suporteri omul finanțatorului Florian Walter n.a.) şi oamenii lui. Trebuie să plece toţi cei care nu înţeleg ce înseamnă <U Cluj>. Cât să mai răbdăm? Noi venim la stadion, cântăm, îi susţinem pe băieţi, dar ei ce fac pentru noi?”, a comentat Alex, unul dintre suporterii care au protestat împotriva conducerii.

Un alt gest care a iritat galeria Universităţii a fost iterdicţia adminsitratorului special al clubului, Vlad Munteanu, care nu le-a permis jucătoarelor echipei naţionale de handbal a României, Paula Ungureanu și Valentina Ardean Elisei, de a da lovitura de început a meciului cu FC Botoşani. Oficialul Universităţii a explicat că prezenţa celor două sportive pe teren ar fi dus la deconcentrarea fotbaliştilor.

„Ce nu ştie domnul Vlad Munteanu este că noi am susţinut şi vom susţine mereu echipele naţionale ale României care vin la Cluj să joace meciuri. Vom merge şi la Trofeul Carpaţi să susţinem România şi ne cerem scuze în numele spiritului acestei echipe că li s-a interzis să dea lovitura de început a meciului”, a adăugat Alex. La finalul partidei cu FC Botoșani suporterii din Peluza ”Șepcile roșii” au scandat împotriva lui Vlad Munteanu, căruia i-au cerut să-și dea demisia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu