“U” / Prima înfrângere pentru Universitatea

Aflaţi în cantonament în Turcia, fotbaliştii de la "U" au suferit, luni, primul eşec în meciurile amicale, 1-3 în partida cu ruşii de la Shinnik / Foto: Dan Bodea

Al treilea amical disputat, luni, de Universitatea Cluj în cantonamentul din Antalya a coincis cu primul eşec înregistrat de trupa lui George Ogăraru în stagiul de pregătire din Turcia. Alb-negrii au cedat cu scorul de 1-3 în confruntarea cu Shinnik, ocupanta locul şase în Liga Naţională de Fotbal, a două divizie din Rusia.

George Ogăraru a început meciul cu Dolha – Ciupe, Skvorc, Gravenberch, Martins – Costin – Ceppelini, Cristocea – Viveiros, Lemnaru şi Mengolo, pe parcursul întâlnirii fiind testaţi mai mulţi dintre jucătorii din lot. Meciul a fost unul presărat cu multe durităţi, lucru care i-a deranjat pe fotbaliştii clujeni, preocupaţi să nu se accidenteze.

Ruşii au început tare partida dar Dolha s-a opus excelent la şutul lui Malyarov, din centrul careului, în minutul 9. Au urmat ratarea lui Lemnaru şi pătrunderea lui Mengolo, pentru ca în minutul 21 ruşii să deschidă scorul prin Malyarov. Mengolo și Gravenberch au apărut deseori în fața porții adverse, fără să reușească însă, să restabilească egalitatea.

În minutul 51 Deobald duce scorul la 2-0 pentru Shinnik, cu un şut din interiorul careului, iar două minute mai târziu Vlad Morar ratează o ocazie imensă, trimiţând cu capul, din plonjon, din trei metri, direct în portar. De altfel, Morar a fost eroul negativ al Universității, atacantul trecându-și în cont alte patru ocazii ratate, până la sfârșitul meciului.

În minutul 80 echipa din liga secundă a Rusiei a marcat pentru 3-0 cu un şut de la marginea careului, iar golul de onoare al ”Șepcilor roșii” a fost reușit de Raul Ciupe, care a transformat o lovitură de la 11 metri. În total Universitatea are programate 7 meciuri test în cadrul stagiului de pregătire din Turcia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu