“U” Jolidon Cluj merge mai departe în Cupa EHF

Foto: Dan Bodea

”U” Jolidon a obținut calificarea în optimile Cupei EHF după ce a eliminat campioana Greciei, PAOK Salonic, într-o dublă dominată autoritar de clujence și câștigată după 39-25 în prima partidă și 32-28 în manșa retur. Ambele jocuri s-au disputat în Sala Sporturilor Horia Demian.

Cea mai galonată echipă clujeană de după 1990, ”U” Jolidon Cluj, a debutat  cu succes sâmbătă în actualul sezon al Cupei EHF, câștigând prima manșă a dublei cu PAOK Salonic, cu scorul de 39-25. Meciul a contat pentru turul trei al Cupei EHF.

La solicitarea grecoaicelor, ambele partide ale dublei manșe contând pentru turul 3 al Cupei EHF s-au disputat la Cluj. Prima partidă, disputată sâmbătă, a fost controlată fără nicio emoție de elevele lui Horațiu Pașca, apărarea betonată și atacurile finalizate cu multă siguranță aducându-le clujencelor o victorie lejeră, la 14 goluri.

Clujencele nu au avut probleme în partida disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian” împotriva campioanei Greciei, PAOK Salonic. Aflate la a patra participare consecutivă în cupele europene, clujencele nu au avut mari emoții și și-au impus punctul de vedere încă din startul partidei, arătând o forță ofensivă remarcabilă care a făcut ca scorul după 30 de minute să fie 21-11 pentru gazde.

După păuză, elevele lui Horațiu Pașca au continuat turul de forță și au reușit să mărească diferența, astfel că la fluierul final, tabela arăta un neverosimil 39-25.

Partida „retur”, care a avut loc dumincă, a fost mai mult un antrenament cu publicul, în care titularele au făcut galerie de pe bancă iar antrenorul universitarelor a avut ocazia să folosească  multe dintre rezervele echipei. Echipa oaspete a încercat din răsputeri să țină pasul cu Chintoan& Co, însă numeroasele atacuri ratate de grecoaice și paradele portăriței Măzăreanu s-au transformat în contraatacuri pentru clujence. Chiar dacă în prima parte a jocului extremele lui Jolidon nu au dat un randament foarte bun, aportul interilor a fost suficient pentru a asigura la pauză un avantaj confortabil, de 7 goluri (18-11).

Jucătoarele lui PAOK nu au reușit să dea replică apărării solide practicate de clujence, astfel că foarte multe dintre atacurile lor s-au terminat cu intercepții ale ”U”-istelor sau cu aruncări forțate, anihilate fără prea mari probleme de portărița Ana Maria Măzărean.

Cum calificarea nu mai putea fi ratată, repriza a doua a meciului le-a avut în prim-plan pe mai tinerele Cristina Laszlo și Abigail Vălean, două dintre tinerele de perspectivă ale echipei de malul Someșului Mic. La jumătatea reprizei a doua scorul era 26-19 pentru clujence și tinerele „studente” au început să o lase mai moale în apărare, fapt ce le-a permis oaspetelor să câștige repriza cu 17-14 și să piardă partida cu un onorabil 32-28.

Principalele marcatoare ale lui ”U”Jolidon au fost Laszlo (9 goluri), Ivan (4 goluri) și Vălean (3 goluri), în timp ce de la echipa oaspete s-a remarcat Eleni Prokopidou cu 8 reușite.

 „A fost un test bun împotriva unei echipe bune care ne-a dat ocazia să vedem la ce nivel suntem. Am încercat să jucăm mai bine după ce ieri am fost luate puțin prin surprindere. Astăzi am știut cu ce aveam de-a face și am putut juca altfel”, a declarat la finalul meciului de duminică jucătoarea lui PAOK, Athanasia Strataki.

„Este o calificare foarte importantă pentru noi și această victorie cu care am încheiat este și ea foarte importantă. Le felicit pe fetele tinere care au avut o evoluție foarte bună. S-au precipitat puțin pe final dar a fost foarte bine, probabil a fost vorba și de emoții. Ne dorim să mergem până în finală, dar este greu pentru că avem un lot mic cu multe fete tinere în lot. Aș vrea să nu picăm cu vreo echipă din Rusia pentru că nu vreau să avem de mers până acolo; nu-mi place la înălțime deloc. Oricum, au echipe foarte tari și acolo”, a spus veterana Mihaela Ani Senocico.

Mai jos puteți viziona o galeriefoto realizată de Dan Bodea la partida retur a dublei ”U” Jolidon Cluj- PAOK Salonic.

[nggallery id=279]

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu