”U” / Încă un pas spre faliment

Aproape retrogradată, cu finanțatorul ascuns prin țări străine, Universitatea Cluj face pași mari spre faliment / Foto: Dan Bodea

Tribunalul Botoșani a decis, marți, că Universitatea Cluj trebuie să achite de îndată 160.000 de euro şi 28.702 lei jucătorilor Adrian Borza, Raul Ciupe, Emilian Dolha, Vasilică Cristocea şi Andrei Lungu, dar şi antrenorului Mihai Teja, cu care „Şepcile roşii” au început pe bancă actualul sezon. Suma datorată de club celor amintiţi reprezintă salarii restante, bonusuri pentru salvarea de la retrogradare în sezonul trecut, alte bonusuri dar şi cheltuieli pentru asigurarea locuinţelor fotbaliştilor şi a antrenorului Teja.

Actualul căpitan, Raul Ciupe şi mijlocaşul Vasilică Cristocea au de recuperat cei mai mulţi bani, 45.750 de euro, respectiv 43.800 de euro. La polul opus se situează tehnicianul Mihai Teja care are de primit doar 28.702 de lei. Decizia de marți poate fi atacată cu recurs, iar dacă și în această fază clubul va pierde procesul cu jucătorii și antrenorul Teja, clubul va trebui să achite aceste datorii de îndată.

În această primăvară ”U” Cluj a mai pierdut un proces, cel cu un alt fost antrenor, Ionel Ganea, căruia trebuie să-i achite 180.000 de euro. Universitatea nu va putea plăti aceste restanţe din cauză că în proporție de 90% este retrogradată în liga secundă și nu va mai încasa banii din drepturile TV. În acest caz instanţa va fi nevoită să declanşeze procedura falimentului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu