“U” / ”Finala de la Cluj” a câștigat-o Steaua

Căpitanul Andrei Prepeliță a âncununat evoluția bună a campionilor de la Cluj, cu un gol frumos marcat în minutul 84 al meciului cu ”U” din cadrul etapei a 28-a a Ligii 1 / Foto: Dan Bodea

Finalistele ediției din acest an a Cupei României, ”U” Cluj, respectiv Steaua, au făcut o repetiți înaintea ultimului act de pe 31 mai de pe Arena Națională. Cele două formații s-au întâlnit pe Cluj Arena, într-un meci cu o miză mult mai mare pentru ambele combatante, iar învingătoare a ieșit Steaua, cu 3-0.

Pe de o parte era nevoia ”Șepcilor roșii” de a aduna puncte pentru a evita retrogradarea, de cealaltă parte campionii en-titre veneau la Cluj amenințați de parcursul fantastic al celor de la ASA Târgu Mureș, nou-promovata în Liga 1 fiind liderul campionatului înaintea partidei de la Cluj, după ce a depășit Steaua în clasament.

”Studenții” lui Adi Falub au intrat cu mult entuziasm în joc, iar în minutul 3 al jocului Vlad Morar a aruncat tribunele în aer, după ce a pătruns în viteză ân careul lui Arlauskis și a șutat la colțul lung. Aribtrul asistent a ridicat fanionul semnalizând o poziție de off-side a atacantului Universității și jocul a continuat de la 0-0.

Steaua a replicat mai repede decât s-ar fi așteptat chiar antrenorul lor, Costel Gâlcă, aflat la doar câteva zeci de minute de demitere. Nicușor Stanciu, unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren, a reluat cu capul din mijlocul careului și mingea a trecut peste Veselovsky, intrând în poartă.

Gazdele nu s-au panicat, însă, ocazia irosită de Chipciu două minute mai târziu i-a pus în gardă pe băieții lui Falub, care au încercat să facă un marcaj mult mai strâns campionilor. În minutul 53, pe un fond de joc bun al clujenilor, arbitrul dictează lovitură liberă de la marginea careului, pentru Steaua, Stanciu trage tare, mingea îl lovește în cot pe Vlad Morar, penalty.

Fără gol marcat de la punctul cu var în 2015, steliștii l-au desemnat pe Adi Popa să execute, dar mijlocașul trecut pe la ”U” nu l-a putut învinge pe Veselovsky. Până în minutul 70 gazdele au fost mai periculoase, dar a venit minutul 72 și din nou Stanciu s-a aflat la finalizare. Mijlocașul oaspeților a pătruns pe centru, a tras în forță, de la 22 de metri, mingea oprindu-se în plasa laterală.

Reușita stelistului a turnat plumb în ghetele universitarilor. Împinși din tribune de un public fantastic, clujenii au încercat să revină în joc, dar și-au pierdut luciditatea. Căpitanul Stelei, Andrei Prepeliță avea să stabilească scorul final (3-0), în minutul 84 cu un șut frumos la colțul lung, execuție la care Veselovsky nu a mai greșit, dar nici nu avea cum să intervină.

”Nu Steaua este adversarul nostru pentru evitarea retrogradării, dar era important să luăm punct, sau puncte. Am fost fricoși în multe momente, am avut și penalty, dar nouă nu ni se dă, apoi au înscris ei golul doi și totul sa rupt. Suntem o echipă mică și mergem mai departe, bătălia noastră nu era cu Steaua”, a spus la finalul jocului Adrian Falub, antrenorul Universității Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu