“U” Cluj / Vlad Munteanu are pedigree „studenţesc”

Vlad Munteanu a jucat şi s-a şcolit în Germania, iar acum vine la Cluj să salveze Universitatea, echipă pentru care a jucat şţi tatăl său

De când a preluat clubul de fotbal Universitatea Cluj Florian Walter a numit în funcţii de conducere oameni apropiaţi lui, majoritatea trecuţi pe la Dinamo, dar niciunul care să aibă vreo legătură cu spiritul universitar. La jumătatea săptămânii trecute însă, l-a învestit ca preşedinte pe Vlad Munteanu fiul fostului fotbalist Ion „Gogu” Munteanu, care în perioada studenţiei a jucat la Universitatea, ba chiar şi-a trecut numele de trei ori pe lista marcatorilor în confruntările istorice cu CFR.

Patru ani în alb şi negru
Gogu Munteanu, tatăl actualului şef de la „U”, Vlad Munteanu, a început să joace fotbal la Dinamo Bacău dar, în vara anului 1969 a venit să facă facultatea la Cluj şi a evoluat în alb şi negru până în 1973. În tot acest timp a fost unul dintre jucătorii exponenţiali ai Universităţii şi ceea ce-l va aduce pe fiul său mai aproape de inimile ultraşilor de pe Cluj Arena sunt cele trei goluri marcate de Gogu Munteanu în poarta eternei rivale, CFR.

Prima reuşită a venit la data de 24 octombrie 1971 în victoria, scor 1-0, a Universităţii pe terenul din cartierul Gruia. În returul aceluiaş sezon, la 3 mai 1972, Munteanu senior avea să marcheze din nou în poarta feroviarilor, în minutul 78, pentru o nouă victorie universitară.

În campionatul următor, la 22 octombrie 1972 CFR se impunea la limită în Gruia, cu scorul de 2-1, iar golul „şepcilor roşii” a fost reuşit de acelaşi Gogu Munteanu, în minutul 62. Toate aceste performanţe au darul de a mai linişti spiritele în peluza ocupată de galeria Universităţii, fanii reproşându-i în repetate rânduri lui Florian Walter că a adus la club oameni care nu au nicio legătură cu istoria grupării de pe vechiul „Ion Moina”.

„Îndoctrinat” de senior
Noul şef al „şepcilor roşii”, Vlad Munteanu, a dezvăluit că tatăl său a păstrat mereu în suflet perioada în care a jucat pe malul Someşului, iar dragostea lui pentru acest club i-a transmis-o şi lui.

„Încă de când eram mic am început să învăţ ce înseamnă <U> Cluj. Tata îmi vorbea deseori despre această echipă, despre perioada petrecută de el la Cluj. Îmi arăta fotografii din acea perioadă şi era foarte mândru că a jucat pentru <U>. Deci pot să spun că ştiu ce înseamnă Universitatea şi spiritul acestei echipe pentru că eu efectiv am crescut cu poveşti despre Clujului”, a mărturisit Vlad Munteanu.

Ca fotbalist Munteanu junior şi-a început cariera la SC Bacău, echipă unde tatăl său a fost un adevărat idol al tribunelor. Vlad nu avea nici 20 de ani când a semnat cu Dinamo unde a fost legitimat vreme de şase sezoane, chiar dacă nu a fost mereu păstrat în lotul „câinilor”. În 2007 a făcut pasul spre fotbalul german unde a învăţat ce înseamnă rigoarea şi mentalitatea de învingător.

„Perioada petrecută în Germania a fost definitorie pentru mine. Să evoluezi în Bundesliga e o şcoală pentru tot ce înseamnă fotbal. Încă din acea perioadă m-am simţit atras de management, iar în timp mi-am dat seama că eu asta îmi doresc să fac. Sunt convins că toată experienţa acumulată acolo mă va ajuta să pun pe picioare acest club cu o tradiţie atât de frumoasă. Universitatea trebuie să ducă mai departe tradiţia şi rolul meu este de a asigura linişte pentru că astfel ne vom îndeplini şi obiectivele”, a spus Vlad Munteanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu