“U” Cluj termină turul sezonului regulat pe locul VI

CSM Ştiinţa Baia Mare s-a impus, cu 33-8, în faţa Universităţii Cluj şi termină turul sezonului regulat neînvinşi în SuperLiga Naţională de rugby

Rugby-ştii de la “U” au încheiat prima parte a sezonului regulat cu o înfrângere, scor 8-33, în faţa vicecampioanei României, CSM Ştiinţa Baia Mare, însă, echipa vizitatoare a avut mult de muncă în ciuda scorului indicat de tabela de marcaj. De ce s-a temut antrenorul universitarilor, Bogdan Cantor, nu a scăpat, înaintarea şi trei sferturile maramureşenilor funcţionând şi de această dată aproape de perfecţiune.

Şi-au început recitalul în minutul 5
Botezatu a reuşit prima încercare a partidei în minutul 5, transformarea fiind ratată de Luke Samoa. Câteva minute mai târziu Ionuţ Dimofte concretizează o lovitură de pedeapsă şi scorul era 3-5. Gazdele au continuat să joace foarte bine în defensivă, obligându-i pe băimăreni să forţeze desprinderea pe tabelă prin lovituri de pedeapsă, de două ori Luke Samoa reuşind să trimită printre buturi, stabilind şi scorul pauzei, 3-11.

La reluare oaspeţii au intrat mult mai decişi în teren şi după doar câteva zeci de secunde au culcat încă o dată balonul în terenul de ţintă al clujenilor, iar Samoa a transformat aducând alte două puncte pentru Ştiinţa. Acelaşi Luke Samoa a reuşit eseul meciului, după o cursă de peste 40 de metri, în minutul 49.

Spring şi Ene au marcat eseurile patru, respectiv cinci, pentru “Zimbrii” şi maramureşenii obţineau astfel punctul bonus ofensiv. Finalul partidei i-a găsit pe universitari în ofensivă, Bogdan Sălăgean reuşind să culce balonul în terenul de ţintă al vicecampionilor, Ionu Mazăre ratând ulterior transformarea. Reuşit lui Sălăgean menţine echipa universitară în grupul formaţiilor care au marcat cel puţin un eseu în fiecare partidă din actuala ediţie de campionat.

“Ştiam că pe înaintare şi pe trei sferturi echipa din Baia Mare este foarte puternică, am încercat să contracarăm şi am reuşit acest lucru în prima repriză, una bună pentru noi. Apoi experienţa lor şi-a spus cuvântul în repriza a doua şi au reuşit să concretizeze jocul mai bun, prin punctele puse pe tabelă. Pentru noi este foarte important că reuşim să înscriem cel puţin un eseu în fiecare meci, acest lucru dă o motivaţie suplimentară jucătorilor, înseamnă că putem să ne luptăm cu orice apărare. Am terminat pe locul şase, suntem în grafic, dar pentru partea a doua a sezonului trebuie să fim mai concentraţi, să obţinem mai multe puncte”, a declarat antrenorul Universităţii Cluj, Bogdan Cantor.

După şapte etape disputate din actuala ediţie a SuperLigii Naţionale rugby-ştii de la “U” se situează pe poziţia a VI-a a clasamentului, ultima care duce în play-off, cu 5 puncte acumulate. La sfârşitul săptămânii viitoare Universitatea va primi vizita formaţiei Steaua Bucureşti, într-un meci din cadrul etapei a VIII-a. Partida se va disputa pe terenul din Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”, sâmbătă, oră urmând a fi stabilită în următoarele zile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu