“U” Cluj / Suporterii protestează online împotriva mutării clubului

Pacea aparentă dintre patronul Universităţii Cluj, Florian Walter şi suporterii "Şepcilor roşii" este pe cale să devină istorie, dacă finanţatorul nu va renunţa la ideea mutării clubului în Bucureşti / Foto: Dan Bodea

Revenirea omului de afaceri Florian Walter lângă ”U” a fost una discretă. Patronul care a fugit cu o echipă întreagă la Ploieşti, în urmă cu doi ani, nu a mai ieşit la rampă, preferând să pună în conducere oameni care să fie pe placul suporterilor, Vlad Munteanu, Mihai Teja sau Alin Şutea. Teja a salvat echipa de la retrogradare, iar Walter a promis că va stinge datoriile clubului pentru a putea juca în cupele europene şi totul părea să intre în normalitate la gruparea „Şepcilor roşii”.

Însă, data de 1 mai 2014 a consemnat finalul contractului de închiriere a bazei sportive din cartierul Gheorgheni, unde era înregistrat şi sediul clubului, iar administratorul judiciar a hotărât să mute sediul tocmai în Bucureşti. Mutarea a fost deja anunţată la Federaţia Română de Fotbal, iar la Adunarea Generală a Acţionarilor, convocată la începutul lunii august, unul dintre punctele ordinii de zi va fi şi schimbarea denumirii societăţii sportive.

Astfel, Fotbal Club Universitatea Cluj SA va deveni FC Universitatea SA, lucru care nu este deloc pe placul ultraşilor lui ”U” care au decis să protesteze, deocamdată, doar online, printr-o petiţie în care dezaprobă total gestul finanţatorului Florian Walter. „În anul sărbătoririi a 95 de ani de la înfiinţarea Clubului sportiv universitar, “U” Cluj este mutat la Bucureşti. “U” este primul club sportiv universitar din România Mare şi unicul din ţară care şi-a păstrat numele, identitatea, spiritul şi fidelitatea faţă de crezul propus. În cei 95 ani a parcurs un drum nu lipsit de avataruri grave, de perpetue lipsuri materiale, dar, poate, tocmai de aceea Ideea “U” a fost şi rămâne întotdeauna în inimile suporterilor, ca tinereţe veşnică”, se arată în petiţia fanilor Universităţii Cluj.

Pentru a linişti lucrurile Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului a ţinut să precizeze: „Lumea trebuie să înţeleagă că aceste schimbări sunt doar de ordin juridic şi pentru a ne uşura munca, nu există nicio altă intenţie.Universitatea Cluj va rămâne în Cluj-Napoca, aşa cum stipulează clar contractul nostru cu Primăria municipiului. Când acţionarul majoritar a cedat marca, s-a stipulat clar că echipa va juca doar aici, şi e foarte bine că s-a făcut acest lucru, tocmai pentru a elimina orice posibile suspiciuni şi discuţii legate de acest subiect”, a declarat Anastasescu.

Universitatea Cluj pregăteşte startul noului sezon la Cluj-Napoca, până la ora disputării primului meci, cu Petrolul Ploieşti din Cupa Ligii, urmând să mai dispute cel puţin un meci test.

Distribuie:

Postaţi un comentariu