”U” Cluj și Sănătatea se revoltă. Meciul din Cupă se joacă la Jucu cu mai puțin de 1.000 de spectatori

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Conform tragerii la sorți Sănătatea Cluj și ”U” se vor duela în faza a 3-a Cupei României. Oficialii „virușilor” ar fi vrut să organizeze meciul pe Cluj Arena, dar au fost refuzați.

Compania care organizează, luna viitoare, festivalul Untold a închiriat deja cel mai mare stadion din Transilvania și nu permite desfășurarea competițiilor sportive. Conducătorii cluburilor FC Universitatea și Sănătatea Cluj ar fi vrut să joace pe Cluj Arena duelul din faza a treia a Cupei României.

După mai bine de un an și jumătate de restricții generate de pandemia de coronavirus, o întâlnire între Universitatea Cluj și Sănătatea ar fi generat o emulație extraordinară în rândul fanilor. Ambele cluburi își doreau organizarea partidei pe Cluj Arena, dar s-au lovit de refuzul organizatorilor Untold.

”După atâta vremea, în sfârșit, suporterii puteau vedea un duel între Sănătatea și Universitatea, dar nu am primit undă verde de la administratorii stadionului. Deși noi suntem gazde și puteam alege arena din Jucu, unde ne jucăm meciurile de pe teren propriu, am solicitat ca partida să aibă loc pe Cluj Arena, să vină cât mai multă lume. Nu s-a vrut”, a declarat antrenorul „virușilor”, Marius Semeniuc.

Și oficialii clubului Universitatea au făcut demersuri pentru ca micul derby de Cluj să se joace în municipiul reședință de județ, dar au fost la rândul lor refuzați.

”Au început să se demonteze scaunele din tribune și am înțeles că nici Jandarmeria nu și-a dat acceptul ca meciul să se joace în aceste condiții. Și noi am fi vrut să avem suporteri alături pentru că vrem să avem un parcurs cât mai lung în Cupă, dar nu a depins de noi.

Administratorii stadionului ne-au notificat să eliberăm toate spațiile pentru ca organizatorii Untold să înceapă să monteze scena și alte accesorii pentru festival”, a adăugat secretarul general al FC Universitatea Cluj.

În aceste condiții meciul se va disputa la Jucu, acolo unde tribuna destinată galeriei Universității are o capacitate de 50 de locuri. Însă, datorită obligației de distanțare dintre fani, aceasta va fi redusă la, cel mult, 30 de suporteri. Meciul Sănătatea Cluj – FC Universitatea se joacă miercuri, 25 august, de la ora 17:30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu