”U” Cluj / Show Lemnaru, “U” mai face un pas spre salvare

Dubla din meciul cu FC Botoşani, câştigat de "U" Cluj cu 2-1, l-a dus pe Vali Lemnaru în fruntea golgheterilor Ligii I / FOTO: Dan Bodea

Ce începe prost nu trebuie să se termine la fel, spune o vorbă. “U” Cluj a început slab meciul cu FC Botoşani, dar a terminat în glorie, şi pentru echipă şi individual, pentru golgheterul Valentin Lemnaru. “Şepcile roşii” s-au impus la limită, scor 2-1 în înfruntarea cu moldovenii, dar nu fără emoţii.

Golgheterul la zi al “studenţilor” a ratat dintr-o poziţie excelentă încă din startul disputei, după care FC Botoşani a deshis scorul prin fotbalistul pe care Universitatea l-a avut atât de aproape dar nimeni nu l-a văzut niciodată, Vaşvari. A fost nevoie de o intervenţie imprudentă pe faza de apărare pentru ca Lemnaru să egaleze de la punctul cu var şi scorul pauză era conform cursului jocului, 1-1.

Dacă în prima repriză Universitatea a intrat în jocul oaspeţilo, partea a doua a avut o altă desfăşurare, fie şi numai prin atitudinea fotbaliştilor lui Teja. A fost o luptă între echipa ameninţată de retrogradare şi surpriza campionatului, lipsită de grija sezonului viitor.

Şi tot pe o greşeală s-a făcut diferenţa, portarul oaspeţilor nu a reuşit să gestioneze o minge uşoară, iar Lemnaru a demonstrat încă o dată că fotbalul poate fi frumos şi pe greşeala adversarului. Cu cele trei puncte aculmulate în urma succesului cu FC Botoşani, “U” Cluj urcă până pe 13, cea mai bună clasare de luni de zile bune încoace şi speră la îndeplinirea obiectivului.

Pentru acest lucru însă, “studenţii” au un examen mai greu decât “licenţa” – jocul cu Poli Timişoara, programat luni, 21 aprilie, în deplasare.

 

„Sunt bucuros pentru cele trei puncte. A fost un meci destul de greu, îi felicit pe adversari pentru că au jucat, nu au stat în apărare, au deschis scorul dintr-o greșeală aiurea a noastră dar am câștigat. Mă bucur că am revenit și am făcut față presiunii pentru că nu este ușor să revi în aceste condiții. Le mulțumesc și suporterilor. Acum sunt bucuros, mâine o să mă supăr pentru greșelile făcute de elevii mei. Nu am avut emoții la penalty-ul lui Vali pentru că am vorbit cu el dupa greșeala de la Mediaș și el a înțeles că trebuie să fie serios. Dacă selecționerul va crede ca Vali merită să fie selecționat e foarte bine. Ne dorim să câștigăm căt mai multe puncte pentru a ne atinge scopul”, a declarat după meci tehnicianul Universității, Mihai Teja.

„E mai puțin importat dacă sunt sau nu golgeter sau dacă înscriu. Mă bucur dar nu este primordial. Nu am avut emoții la penalty, am incercat să execut serios și îi mulțumesc anternorului pentru că a avut încredere în mine. Trebuie să ne îmbunătățim jocul de la etapă la etapă. Toate meciurile pe care le jucăm sunt finale și trebuie jucate cu dorință și determinare. Suntem foarte uniți și asta se vede pe teren”, a spus atacantul lui U și golgeterul campionatului Vali Lemnaru.

[stextbox id=”custom” caption=”Galeria lui FC Botoșani, rătăcită în centrul Clujului”]Chiar dacă anunțaseră că vor avea susținători de acasă la meci, elevii lui Leo Sturzu nu s-au putut bucura prea mult  de suportul fanilor veniți de la Botoșani. Aproximativ 30 de suporteri au făcut deplasarea la Cluj, însă aceștia au fost „driblați” de orașul de pe malul Someșului Mic. Grupul de suporteri a ajuns din greșeală la Baza Sportivă Clujana, aflată la aproximativ patru kilometri de Cluj Arena, locul în care echipa lor disputa meciul cu Universitatea. Jandarmeria a fost cea care i-a salvat pe fanii botoșăneni care au izbutit să intre la meci abia la pauza mare a meciului.[/stextbox]

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=402]

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu