”U” Cluj s-a descătușat. Alb-negrii s-au impus categoric la Timișoara după ce gazdele au ratat un penalty

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Universitatea Cluj a obținut a patra victorie consecutivă și a opta stagională, 3-0 cu Ripensia Timișoara, într-o partidă contând pentru etapa a 10-a a eșalonului secund.

După un început de meci în care niciuna dintre oponente nu părea să aibă suficiente idei pentru a debloca tabela, gazdele au primit o lovitură de la 11 metri, după un henț neglijent al lui Ispas în suprafața de pedeapsă.

Gorcea a parat execuția și a dat tonul revenirii în joc a alb-negrilor. ”U” a reacționat foarte bine după ce le-a trecut glonțul pe lângă ureche. Ribeiro a a lua la țintă transversala, iar în minutul 44 a căzut și primul gol. Mitrea a trimis o centrare bună în careul advers și Albert Hofman a marcat din 6 metri, cu un șut la colțul lung.

Golul care a decis partida s-a înscris în minutul 48. Florian Haită și-a etalat calitățile, și-a înșirat adversari întâlniți în drumul spre poartă și a dublat avantajul Universității. Surprinși de frumusețea reușitei, gazdele nu au mai avut idei și jocul a curs în favoarea Universității.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 73. Andrei Macrițchii a pasat greșit în propriul careu, direct la Albert Hofman, care a înscris cu toată opoziția lui Mosoarcă.

În urma acestui rezultat Universitatea Cluj urcă, temporar, pe poziția a doua a clasamentului, la egalitate de puncte (24) cu liderul Petrolul Ploiești. Etapa viitoare ”U” va evolua la Bistrița în compania Unirii Dej.

Distribuie:

Postaţi un comentariu