”U” Cluj / Prudenţă bolnăvicioasă şi “U” ratează o victorie mare

Căpitanul Universităţii, Dan Bucşa (foto, la minge) a marcat golul egalizator în meciul cu Ceahlăul, dar clujenii au fost mult prea prudenţi şi au ratat o victorie meritată la Piatra Neamţ / FOTO: Dan Bodea

”U” Cluj a început noul an competiţional cu două meciuri programate în deplasare, primul pierdut cu 0-2, în Ghencea, restanţa cu Steaua, cel de al doilea încheiat la egalitate, scor 1-1, la Piatra Neamţ în copania formaţiei din localitate Ceahlăul.

Gazdele au avut primul şut spre poartă, dar ocaziile mai clare au fost la poarta lui Calancea, portarul Ceahlăului. Mai întâi Lemnaru a fost oprit de goalkeeper-ul gazdelor, după care Max Nicu s-a văzut şi el blocat de Onciu, după o pasă excelentă a lui Vasilică Cristocea. Practic în primele 20 de minute universitarii au dat senzaţia că joacă pe teren propriu.

Cu puţine momente înainte ca echipa de sub Pietricica să deschidă scorul, fundaşul central al Universităţii, Neag a reluat puţin pe lângă poartă o centrare al lui Crsitocea. Primul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 25 de Constantinescu, reluare frumoasă cu capul din 10 metri. Reuşita gazdelor a descătuşat apetitul ofensiv al acestora, iar Chitoşcă a atat de trei ori posibilitatea de a majora avantajul Ceahlăului.

În partea a doua a meciului antrenorul Mihai Teja face o schimbare extrem de inspirată, introducându-l în teren pe Machado, în locul lui Max Nicu, în continuare neadaptat la Liga I. Brazilianul şi-a făcut simţită prezenta în teren încă de la prima acţiune şutând de puţin peste poarta gazdelor.

Ceahlăul a rămas în 10 oameni după ce căpitanul Golubovic a fost eliminat pentru cumul de caretonaşe, iar coechipierii săi mai ratează două bune oportunităţi de a-şi dubla avantajul. În minutul 64 Machado face o cursă irezistibilă în banda dreaptă, pasează în faţa porţii, de unde căpitanul Universităţii reuşeşte să restabilească egalitatea.

„În prima repriză am jucat foarte timid, toată echipa, am luat şi un gol dintr-o fază de nicăieri, apoi ne-am revenit, am restabilit echilibrul şi a venit şi golul. Puteam mai mult, dar e bun şi un punct”, a declarat căpitanul universitarilor Dan Bucşa.

Rezultatul de la Piatra Neamţ nu aduce vreo modificare în partea inferioară a clasamentului, ”U” ocupând în continuare poziţia a 17-a, doar că în urma egalului de la Piatra Neamţ „şepcile roşii” au acelaşi număr de puncte ca şi FC Braşov, ambele câte 17. Etapa viitoare Universitatea Cluj va primi vizita formaţiei Astra Giurgiu, vineri, 28 februarie, într-o partidă programată de la ora 20.30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu