“U” Cluj / Nicu a ajuns “acasă”

Român cu acte Maxilian Nicu (foto, în stânga) va juca primele meciuri în Liga I la 31 de ani, în tricoul Universităţii Cluj / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a oficializat, miercuri, transferul lui Maximilian Nicu, fostul internaţional român, născut în Germania. Fotbalistul a semnat un contract valabil pentru şase luni, având şi o clauză de prelungire a angajamentului în cazul în care “U” se salvează de la retrogradare.

Trei meciuri sub tricolor, niciunul în România
Max Nicu s-a născut la Prien am Chiemsee în Germania şi singura lui legătură cu fotbalul românesc s-a petrecut în anul 2009, când selecţionerul de atunci, şi de acum, Victor Piţurcă a insistat pe lângă FRF să obţină cetăţenia română pentru ca fotbalistul să poată juca pentru naţionala “tricoloră”.

Are 31 de ani şi aproape 70 de meciuri în Bundesliga (prima ligă a Germaniei), este român cu acte, dar nu a apucat să joace niciodată în Liga I de fotbal din ţara noastră. Cel care a reuşit să-l convingă să facă acest pas este administratorul special al Universităţii Cluj, Vlad Munteanu.

“Da, este meritul lui Vlad Munteanu că am ales să joc la Universitatea. Am discutat mult în ultima vreme şi până la urmă m-a convins să vin aici. La rândul meu consider că este cea mai bună opţiune pentru mine în acest moment, nu cred că îmi va fi foarte greu să mă adaptez şi îmi doresc să revin la forma de altădată pentru că îmi lipseşte foarte mult fotbalul. A trecut ceva vreme de când nu am mai jucat un meci oficial aşa că acest transfer nu poate fi considerat un pas înapoi în cariera mea”, a declarat Maximilian Nicu la prezentarea oficială.

Până să semneze cu “U” Nicu a mai jucat la echipe precum SpVgg Unterhaching, Rot-Weiss Erfurt, Wehen Wiesbaden, Wacker Burghauses, Wehen Wiesbaden, Hertha BSC şi SC Freiburg şi are în palmares trei partide în tricoul echipei naţionale de fotbal a României.

Returul “reşapaţilor”
Transferul lui Maximilian Nicu la Universitatea Cluj nu este singura mutare “de senzaţie” a echipelor din Liga I în această pauză competiţională. Dacă noul fotbalist al “şepcilor roşii” a prins un singur sezon de turaţie maximă, iar de un an de zile alearga singur prin parcurile din Germania, după ce Munchen 1860 l-a pus pe liber după doar 25 de meciuri în două sezoane.

Petrolul Ploieşti a efectuat două mutări şi mai răsunătoare. La gruparea prahoveană vor evolua din primăvară Adrian Mutu şi Ianis Zicu, ultimul semnând chiar ieri un contract cu echipa lui Cosmin Contra. La fel ca şi Max Nicu, nici Mutu nu se poate lăuda că ar mai fi jucat în ultimele 5-6 luni de zile, poate şi mai bine, dar cota acestuia din urmă este evident mult mai mare, iar promisiunile sunt pe măsura posibilităţilor, Nicu vrea să rămână în Liga I, Mutu vrea titlul cu Petrolul.

Poate unul dintre puţinii fotbalişti care s-a obişnuit să vină şi să plece din campionatul nostru este Zicu, machedonul adus din China se poate lăuda cu 27 de meciuri şi 6 goluri la ultima echipă la care a fost legitimat, Gangwon din China.

Revenind la Universitatea Cluj, oficialii grupării ardelene l-au convins şi pe fundaşul dreapta Marius Mădălin Martac să semneze un contract pe o perioadă de un an şi jumătate. Marcatc are 22 de ani şi a mai jucat până acum la Poli Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Luceafărul Oradea, ASA Târgu Mureş şi Corona Braşov, în prima parte a actualului campionat.

Urmăriţi mai jos o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea

[nggallery id=341]

Distribuie:

Postaţi un comentariu