”U” Cluj / Migală “nemţească” pentru supravieţuire

Maximilian Nicu (foto, al doilea din stânga) a fost felicitat de coechipieri pentru a doua reuşită în Liga I, după 1-0, cu FC Vaslui / FOTO: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obţinut, sâmbătă, a 10-a victorie din actualul campionat, scor 1-0, în faţa celor de la FC Vaslui şi s-a distanţat la patru puncte de ultimul loc retrogradabil în divizia secundă. „Şepcile roşii” au făcut o primă repriză foarte bună din punct de vedere tactic şi a marcat singurul gol al meciului prin fostul internaţional Maximilian Nicu, în minutul 13.

„Neamţul” este omul finalului de sezon pentru alb-negri, după ce a marcat decisiv şi în etapa precedentă, în victoria cu 2-1, în deplasare la Poli Timişoara. Achiziţionat în această iarnă, Nicu a dat senzaţia că nu se poate adapta la Universitatea, dar antrenorul Mihai Teja a avut răbdare cu el şi a reuşit să-l aducă la forma maximă exact atunci când era mai mare nevoie de experienţa lui.

„Este foarte importantă această victorie pentru că am mai ridicat din presiunea pe care o simţeam. Nu suntem salvaţi de la retrogradare dar suntem pe drumul cel bun şi obiectivul va fi îndeplinit. Şi pentru mine este important acest gol, mă bucur că am reuşit să marchez pentru a doua oară, contează mai puţin că eu am adus victoria. Fiecare dinztre noi muncim foarte mult şi aceste victorii sunt roadele muncii noastre”, a declarat Maximilian Nicu, la finalul partidei cu FC Vaslui.

Moldovenii nu au mai avut luciditatea de altă dată, iar problemele cu care se confruntă clubul şi-a pus amprenta pe evoluţia lor. Cu toate acestea vasluienii nu s-au dat la o parte şi chiar au avut câteva oportunităţi importante de a marca, mai ales în partea a doua a meciului.

De partea cealaltă ”U” a fost mereu împinsă de la spate de suporteri, care au reuşit să creeze încă o dată o atmosferă demnă de o echipă cu tradiţia Universităţii. Victoria în faţa vasluienilor aduce încă trei puncte în contul lui ”U” care urcă până pe locul 11 al clasamentului şi aşteaptă rezolvarea cazului Martac, pentru a-şi recupera şi punctul din partida cu Concordia Chiajna.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=410]

Distribuie:

Postaţi un comentariu