“U” Cluj, locul al doilea la Memorialul “Tiberiu Rusu”

Cu două victorii și o înfrângere, “U” Cluj s-a clasat a doua la tradiționalul turneu de handbal feminin Memorialul “Tiberiu Rusu”/ Foto Dan Bodea

Tradiționalul turneu memorial Tiberiu Rusu, organizat de mai bine de un deceniu de echipa de handbal feminin “U” Cluj, s-a încheiat cu victoria echipei HCM Vâlcea, care a câștigat toate cele trei întâlniri ale turneului găzduit de Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca. Pe locul al doilea s-a clasat echipa gazdă, “U” Cluj, un loc meritoriu, mai ale dacă ținem cont de faptul că la echipa antrenată de Carmen Amariei și Lumința Huțupan Dinu nu au evoluat deloc în acest turneu, cele două componente ale echipei naționalei României de senioare, Florina Chintoan și Ionica Munteanu și cele trei componente ale naționalei de tineret, Cristina Laslo, Alexandra Dindiligan și Alexandra Severin.

Pe de altă parte, jucătoarele transferate în intersezon, Diana Alina Puiu, Alla Sheiko, Tamara Bokaric, Alexandra Florean se integrează tot mai bine în angrenajul echipei, fiind astfel speranțe ca “U” Cluj să revină în topul Ligii Naționale de handbal feminin, acolo unde a fost nu cu mult timp în urmă. De altfel, acesta este și obiectivul echipei, clasarea în prima jumătate a clasamentului la finele sezonului 2016-2017.

“Acest turneu a fost foarte util pentru noi. Pot spune că ne-am atins anumite scopuri. Ne-am îmbunătățit relațiile de joc, apărarea e mult mai agresivă, iar majoritatea fetelor și-au făcut pe deplin datoria. Mă bucur că am reușit câteva faze bune de joc și că am câștigat ultimul meci. Obiectivul nostru e ocuparea unui loc cât mai sus în clasament la finalul sezonului 2016-2017, dar să fie un loc format dintr- o cifră nu din două” a declarat, la final turneului, Carmen Amariei, antrenorul principal al echipei clujene.

Principalele marcatoare ale echipei clujene în acest turneu au fost Diana Puiu – 17 goluri în cele trei jocuri, Alla Sheiko – 16 goluri în trei meciuri, Andreea Tetean – 14 goluri în cele trei jocuri.

Marcatoarele echipei clujene în cele trei meciuri ale turneului de la Cluj au fost:

cu Măgura Cisnădie – Alla Sheiko 7, Diana Puiu 5, Tamara Bokaric 4, Cristina Boian 4, Abigail Vălean 3, Andreea Tetean 3, Sonia Vasiliu 3, Alexandra Florean 2, Laura Popa 1, Corina Biriș 1.
cu HCM Vâlcea – Puiu 6, Tetean 5, Sheiko 5, Popa 3, Biriș 2, Florean 2, Vasiliu 1, Boian 1.

cu HC Zalău – Tetean 6, Puiu 6, Boian 5, Sheiko 4, Vasiliu 3, Vălean 1, Biriș 1, Bokaric 1.

Rezultate Memorialul “Tiberiu Rusu”, ediția a XI-a 2016:
“U” Cluj – Măgura Cisnădie 33-24 (14-12)
HCM Vâlcea – HC Zalău 24-21 (7-10)
HC Zalău – Măgura Cisnădie 28-24 (16-10)
“U” Cluj – HCM Vâlcea 25-26 (8-11)
HCM Vâlcea – Măgura Cisnădie 31-25 (17-12)
“U” Cluj – HC Zalău 27-26 (16-12)
Premii individuale:
Golghetera turneului: Mihaela Ani Senocico(HCM Vâlcea)
Cea mai tehnică jucătoare : Ada Moldovan (Măgura Cisnădie)
Cel mai bun portar: Cristina Enache (“U” Cluj)

Clasament final:
1. HCM Vâlcea – 3 victorii
2. “U” Cluj – 2 victorii
3. HC Zalău – 1 victorie
4. Măgura Cisnădie – 3 înfrângeri

Dan Bodea

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu