„U” Cluj / Întoarcerea fiului rătăcitor

Vlad Morar (foto în alb) se va întoarce la "U" în iarnă / Foto: Dan Bodea

Pus pe linie moartă de Cosmin Contra, Vlad Morar se va întoarce în iarnă la Universitatea Cluj, echipă de la care a plecat în vara lui 2012, alături de alţi 14 jucători „mutaţi” de Florian Walter la Ploieşti.

„U” Cluj traversează cea mai neagră perioadă din istorie. Formaţia universitară ocupă ultimul loc în Liga I, după ce a reuşit contraperformanţa de a nu obţine nicio victorie în 12 etape disputate! Nici instalarea lui Mihai Teja pe banca „şepcilor” nu a adus revirimentul mult aşteptat de fanii trupei clujene. Cu Teja la timonă, „studenţii” au pierdut cu 0-2 pe terenul lui FC Vaslui, iar salvarea de la retrogradare pare doar o utopie. Chiar şi în aceste condiţii, clujenii nu renunţă la obiectiv. „Am încercat să facem tot posibilul ca să plecăm cu măcar un punct de la Vaslui. Din păcate, jucătorii sunt căzuţi din punct de vedere psihic. Am încercat să îi ridic în ultimele două zile, dar picăm după ce primim gol. Nu vrem să cedăm şi încercăm să facem tot ce depinde de noi să salvăm echipa. Situaţia e destul de grea, dar mai avem destule etape şi o pauză de iarnă în care ne dorim să mai rezolvăm din probleme”, este optimist Mihai Teja.

Ţintă Morar

Pentru a ieşi din criză, conducerea universitară va demara o campanie masivă de transferuri în iarnă. Pe lista oficialilor se află şi Vlad Morar, tras pe linie moartă de Cosmin Contra la Petrolul Ploieşti, echipă la care a ajuns în vara lui 2012 odată cu alţi 14 jucători ai formaţiei „studenţeşti”. Fotbalistul de 21 de ani are şanse mari să evolueze ca titular în tricoul alb-negru, în condiţiile în care „U” are doar doi atacanţi la dispoziţie: Valentin Lemnaru şi Marius Ene. Cei doi nu au rupt însă gura târgului, reuşind să puncteze doar o singură dată în acest sezon. Morar şi-a făcut junioratul la „U” Cluj, echipă pentru care a bifat şapte meciuri şi patru goluri în Liga I. În tricoul Petrolului, atacantul zălăuan a strâns 17 partide în toate competiţiile, reuşind să marcheze de trei ori.

Ninu, „repatriat”

La Cluj ar putea ajunge şi alţi jucători mutaţi de Florian Walter la Petrolul. Este vorba de Laurenţiu Marinescu (mijlocaş) şi Sebastian Achim (fundaş dreapta). Până acum, „U” a reuşit să-i transfere pe Raul Ciupe şi Emil Ducu Ninu, reîntorşi la echipă după ce fusese daţi afară de Ionel Ganea.

Calcan, pe lista Timişoarei

„Şepcile roşii” s-ar putea despărţi însă de Andreas Calcan, curtat de mai multe cluburi din Liga I. Mijlocaşul de 18 ani a fost aproape să semneze în vară cu Dinamo, dar transferul a picat în ultimul moment. Campion naţional cu echipa de juniori B, Calcan se află şi pe lista nou-promovatei ACS Poli Timişoara. Aurel Şunda l-a remarcat pe fotbalistul originar din Slatina în meciul de pe Cluj Arena, pierdut de „U” în faţa bănăţenilor, scor 1-2. „Mi-a plăcut mult Calcan, a schimbat repriza a doua în totalitate. Se află în vederile noastre”, a dezvăluit tehnicianul timişorenilor.

4 goluri în 7 partide a marcat Vlad Morar pentru „U” Cluj, în Liga I

Distribuie:

Postaţi un comentariu