“U” Cluj / Greu dar nu imposibil

Meciul dintre Petrolul şi Universitatea este unul al reîntâlnirilor între foşti "U"-işti, actual petrolişti şi invers / Foto: Dan Bodea

Cu un singur punct câştigat în deplasările din acest sezon, cel din remiza 1-1 de la Botoşani, “U” Cluj speră într-o minune la Ploieşti

Petrolul  Ploieşti– “U” Cluj. Adică locul 3 contra locul 17. Un meci care pare inegal la prima vedere, lucru normal când se întâlnesc două echipe despărţite de 14 locuri şi 21 de puncte in clasamentul la zi al Ligii1, pronosticurile indicând ca favorită clară formaţia mai bine clasată, mai ales că este şi echipă gazdă.

Dar cum mingea este rotundă şi minuni s-au mai văzut în fotbal, “Şepcile roşii” nu au mers ca victime sigure la Ploieşti şi speră, deşi sînt şanse mici, la măcar un punct în disputa de azi cu Petrolul, în ultima deplasare pentru “studenţi” în 2013.

“U” nu a mai câştigat din campionatul 2011-2012  un meci contra Petrolului (scor 3-2), şi acela cu un gol marcat în prelungiri de Tony Nwakaeme. De atunci “U” a mai obţinut doar un punct în “directele” cu Petrolul (în remiza 2-2, meci disputat în returul aceluiaşi sezon 2011-2012) prin golurile lui Grozav şi Adrian Cristea, ultimii “internaţionali” de la “U” convocaţi la prima echipă naţională a României, doi jucători care aveau să plece, la pachet, cu alţi 13 colegi, la Petrolul.

Au urmat apoi trei înfrângeri la rând pentru “studenţi”, în una din ele (scor 0-2 în campionatul trecut), ambele goluri fiind marcate de doi foşti jucători ai Universităţii, Neag şi Grozav (n.r.- între timp Neag a revenit la “U”).  Ca şi la Pandurii (unde  jumătate din echipă a trecut pe la “U”) şi în lotul Petrolului sînt mulţi foşti vremelnici purtători ai tricourilor alb-negru (Mircea Bornescu, Sebastian Achim, Laurenţiu Marinescu, Ovidiu Hoban, Vlad Morar).

La “U” singurii care au trecut prin curtea Petrolului sînt Adrian Borza şi Ionuţ Neag, reveniţi la “U” după scurta perioadă petrecută la Ploieşti. Legat de echipa probabilă a Universităţii Cluj, “principalul” Mihai Teja ar putea începe partida de la Ploieşti cu Veselovsky – Ciupe, Ninu, Abrudan, Mendy – Bucşa, Kovacs – Rilke, Cristocea, Borza – Lemnaru. Nu este exclus, în perspectiva ultimului meci din acest an, cel de joi cu Oţelul, să fie menajaţi câţiva dintre jucătorii aflaţi la limita suspendării – Târnăcop (6 cartonaşe galbene), Veselovsky, Takacs, Balde (toţi cu câte trei “galbene”).

În actualul campionat “U” a avut una din cele mai slabe prestaţii în deplasările din ultimele sezoane, ocupând ultimul loc într-un top al meciurilor pe terenuri străine în turul campionatului 2013-2014. Un singur punct, cel din egalul 1-1 de la Botoşani şi doar patru goluri marcate – câte unul în înfrângerile 1-2 la Oţelul (etapa 2), 1-3 la Astra (etapa 4), 1-2 la Mediaş (etapa 8) şi unul în amintita remiză de la Botoşani (etapa 10) este bilanţul jocurilor de afară al “studenţilor” în prima jumătate a campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu