”U” Cluj / Doboș și-a mărturisit vinovăția în ”Dosarul valiza”

Fostul manager al Universității Cluj, Anton Doboș, și-a recunoscut vinovăția în ”Dosarul valiza”

Fostul manager al Universității Cluj, Anton Doboș, a recunoscut în fața procurorilor că l-a ajutat pe finanțatorul Stelei, George Becali, să transfere în conturiloe fotbaliștilor de la ”U” suma de 1, 7 milioane de euro, pentru ca aceștia să-și apere corect șansele în meciul din ultima etapă a campionatului 2007/2008, împotriva rivalei locale CFR Cluj. În urma mărturisirii, fostul oficial al ”Șepcilor roșii” se face vinovat în ”Dosarul valiza” și a primit o condamnare de 2 ani și 6 luni, cu suspendare.

“În perioada 04.05.2008 – 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1, 7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.

Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008. În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboș Anton a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni”, se arată în comunicatul DNA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu