”U” Cluj / Cu gândul la derby-ul Clujului, Universitatea a pierdut cu Dinamo

Valentin Lemnaru nu a mai înscris, iar Universitatea Cluj a pierdut, scor 0-1, cu Dinamo, primul meci după o serie de 5 victorii consecutive pe teren propriu / FOTO: Dan Bodea

Seria victoriilor Universităţii obţinute în faţa propriilor suporteri a fost oprită, sâmbătă, de Dinamo, care s-a impus la limită, scor 1-0, prin golul marcat de Matei în minutul 58. În prealabil dinamoviştii comiseseră o dublă greşeală prin Valentin Lazăr, nesancţionată de arbitrul întâlnirii, joc periculos şi fault asupra lui Ciupe, iar pe contraatac oaspeţii au înscris unicul gol al unei partide modeste de ambele părţi.

Alb-negrii au început slab meciul, dar nici vizitatorii nu au părut foarte conectaţi la importanţa întâlnirii. Prima repriză a fost una în care ambele combatante au dat senzaţia că un rezultat de egalitate ar fi pe placul tuturor. În repriza secundă “Şepcile roşii” au mărit ritmul de joc şi au început să apară şi ocaziile la ambele porţi. Kovacs şi Lemnaru au avut o dublă ocazie în minutul 50 însă, Bălgrădean a scăpat neînvins.

În minutul 57 Matei a trimis o centrare foarte bună în suprafaţa de pedeapsă a clujenilor dar Veselovsky a ieşit foarte bine, pentru ca după numai câteva secunde acelaşi Matei să marcheze cu un şut plasat unicul gol al meciului. “U” a preluat iniţiativa şi a dominat teritorial jocul însă, nu a reuşit să fructifice niciuna dintre oportunităţile create. În minutul 90 gazdele au cerut lovitură de la 11 metri, după o centrare al lui Calcan, deviată de unul dintre dinamovişti cu mâna.

Golgheterul Universităţii, Valentin Lemnaru, putea să marcheze golul egalizator în minutele adiţionale dar a încercat un şut plasat şi mingea a fost respinsă în extremis de Thicot. În urma acestui rezultat “U” Cluj rămâne pe locul 16 al clasamentului, cu 21 de puncte şi pregăteşte derby-ul Clujului cu CFR, programat în data de 24 martie.

“Am făcut un meci foarte slab. Poate că e bine că a venit acest eşec ca să mai revenim şi noi cu picioarele pe pământ, după seria de victorii de pe teren propriu. Trabuie să fim puternici, să mergem mai departe”, a declarat la finalul partidei administratorul special al Universităţii, Vald Munteanu.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=383]

Distribuie:

Postaţi un comentariu