“U” Cluj / Cristi Pojar s-a întors acasă

Ca fostbalist Cristi Pojar a jucat toată viaţa doar pentru "U", acum fostul căpitan se întoarce "acasă" în calitate de manager al departamentului de scouting / Foto: Dan Bodea

Fostul mare căpitan al Universităţii Cluj, Cristian Pojar, a fost numit manager al  departamentului de scouting al clubului clujean. Fostul fundaş stânga al „Şepcilor roşii” revine astfel acasă, după zece ani în care a activat ca şi antrenor secund al lui Dan Petrescu la echipe precum, Unirea Urziceni, Dinamo Moscova, Kuban Krasnodar sau Wisla Cracovia.

Plecarea lui Petrescu în Qatar l-a determinat pe Cristi Pojar să pună capăt activităţii în antrenorat, acceptând propunerea clubului Universitatea Cluj. „După perioada Dinamo Moscova m-am hotărât să renunţ la antrenorat. Nu ştiu încă dacă e o decizie definitivă, dar cu siguranţă e una valabilă pentru o lungă perioadă de vreme. De mulţi ani am fost pasionat de acest domeniu, al scouting-ului, unul puţin dezvoltat în România. Ocazia de a lucra la Universitatea Cluj, tocmai în acest domeniu, este perfectă pentru mine. În scurt timp o să avem o echipă de scouteri şi ne vom apuca de treabă. Sunt exact zece ani de când am părăsit Universitatea şi mă bucur mult că m-am întors acum”, a declarat Pojar, pentru site-ul oficial al Universităţii.

Pentru aceaşi sursă, preşedintele clubului ”U”, Vlad Munteanu, a explicat direcţia pe care se va orienta nou-înfiinţatul departament. „Aşa cum se întâmplă la toate cluburile importante ale Europei, Universitatea va avea un sector dedicat scoutingului. Cristi Pojar şi echipa se vor ocupa de studiul unei arii mari de jucători. Începând cu tinerii jucători împrumutaţi la diferite echipe de Liga a II-a, continuând cu tinere talente care apar în permanenţă, dar care nu sunt observate la timp, şi până la jucători care pot fi interesanţi pentru un transfer la Universitatea Cluj. Practic, totul s-a potrivit la ţanc: noi căutam un om pentru acest departament, iar Cristi, în discuţiile pe care le-am purtat în urmă cu mai multe luni, îmi mărturisea că doreşte să lucreze în acest domeniu. Timingul a fost perfect”, a explicat Vlad Munteanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu