“U” Cluj / Coşmar pe Cluj Arena

Gravenberch (foto în alb şi negru) a fost unul dintre puţinii universitari care s-a luptat cu oltenii lui Sorin Cîrţu, dar nu a putut evita o nouă înfrângere a Universităţii, scor 0-2 cu CSU Craiova / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a fost umilită în faţa propriilor suporteri de CSU Craiova, care s-a impus cu scorul de 2-0, în ultimul meci al etapei a VIIII-a, a Ligii I de fotbal. Dacă scorul nu spune prea multe despre dezastrul din teren, statistica este înfiorătoare pentru echipa lui George Ogăraru.

Noul antrenor al universitarilor a fost depăşit tactic, la toate capitolele de mult mai experimentatul Sorin Cîrţu. Universitatea a jucat haotic, fără o idee, iar ocaziile au fost echilibrate doar în prima parte a jocului. Craiovenii au avut două bare, iar clujenii au replicat prin Gravenberch şi Bratu, acesta din urmă fiind cel mai slab jucător de pe teren şi schimbat încă înainte de sfârşitul primei părţi.

La pauză s-a terminat cu mult noroc 0-, dar partea a doua a meciului a fost un adevărat coşmar pentru ardeleni. În minutul 49 Veselovsky şi Muşat au “colaborat” perfect la deschiderea scorului, iar ultimul a trimis mingea în propria-i poartă. Oltenii, aşezaţi în apărare “clasic” pentru Cîrţu, pe două rânduri, au continuat să domine meciul pe fondul haosului din rândul “studenţilor”.

În minutul 64 Bancu a înscris pentru 2-0 la capătul unei faze de toată frumuseţea în care au mai fost implicaţi Rocha şi Bawab. Până la final doar arbitrul partidei a mai avut treabă, împăfrţind cartonaşe combatanţilor din teren, dintre aceştia Brandan fiind eliminat pentru repetate trageri de timp.

Stilul de joc urât, dar eficianet, al oltenilor a dus la multe momente tensionate, fotbaliştii celor două echipe fiind în mai multe rânduri la un pas de bătaie. Înainte de ultimul fluier suporterii Universităţii au cerut demisia antrenorului George Ogăraru şi au scandat numele fostului antrenor, Mihai Teja.

“Când joci atât de prost cum am făcut-o noi reacţia suporterilor este normală. Îmi pare rău că am făcut o alegere greşită, titularizându-l pe Bratu. Despre joc nu am nimic de spus, doar atât că ceea ce s-a văzut pe teren nu este ceea ce am antrenat şi ceea ce am pregătit. Este inadmisibil să nu poţi să respecţi lucruri elementare, de manualul fotbaluli”, a declarat la finalul partidei George Ogăraru.

Partida dintre “U” şi CSU Craiova areprezentat şi revenirea oficială în fotbal pentru Mihai Neşu, fostul campion al României fiind prezent la stadion însă, debutul său a fost unul cenuşiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu