Burleanu se opune tentativei lui Walter de a muta Universitatea

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, îi asigură pe fanii lui "U" că nici echipa, nici clubul nu vor fi mutate la Bucureşti / Foto: Dan Bodea

Fanii lui ”U” au un aliat puternic în lupta lor cu patronul Florian Walter, care încearcă să mute sediul clubului la Bucureşti, lucru echivalent cu pierderea identătăţii „Şepcilor roşii”. Prezent la Cluj, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu a declarat că demersul lui Walter încalcă regulamentele FRF şi că ”U” va rămâne la Cluj, indiferent de ce ar încerca finanţatorul clubului.

„Am primit o înştiinţare vis a vis de acest demers însă, acest lucru încalcă regulamentele federaţiei, iar eu nu pot fi de acord cu aşa ceva. În plus vorbim de unclub cu istorie şi tradiţie în fotbal. Pe lângă toate aceste aspecte care ţin de regulamente, mai e şi aspectul moral. Nici fanii Universităţii nu pot accepta această mutare şi nici noi, ca federaţie. Suporterii să stea liniştiţi, <U> rămâne acasă, FRF a respins categoric această iniţiativă a administratorului judiciar”, a punctat ferm preşedintele Burleanu.

Intenţia lui Florian Walter de a muta sediul clubului la Bucureşti face parte dintr-o strategie mai amplă de a pune mâna pe cel mai iubit club din Transilvania. În 2010, acelaşi Florian Walter a devenit acţionar majoritar în urma unei Adunări Generale a Acţionarilor în cadrul căreia s-a votat majorarea de capital a clubului şi transformarea în acţiuni a banilor plătiţi de Walter, pentru a acoperi datoriile Universităţii.

La fel ca şi acum, şi în 2010 reprezentantul primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca, acţionar minoritar în cadrul clubului Universitatea, a militat pentru respingerea majorării de capital, lucru care îl transforma pe Walter în acţionar majoritar. În urmă cu patru ani Walter a plătit aproximativ 6 milioane de lei pentru a intra în posesia a peste 90% din acţiunile clubului.

Trebuie menţionat că Radu Moisin, reprezentantul primăriei la respectiva adunare generală a fost singurul care s-a opus majorării de capital. „S-au mai încercat astfel de lucruri, domnul Walter nu este la prima tentativă de a muta clubul din oraş. Noi, Consiliul Local Cluj-Napoca, nu putem fi de acord cu acest demers care duce inevitabil la eliminarea sintagmei <Cluj>, din denumirea echipei şi a clubului. Cred că domnul Walter şi consilierii săi vor găsi cea mai bună soluţie pentru a evita orice fel de interpretare a gestului său”, a adăugat Radu Constantea, reprezentantul primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu