U-BT s-a calificat în grupele Basketball Champions League

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campioana României U-BT Cluj-Napoca a câștigat finala turneului preliminar Basketball Champions League, scor 77-64 cu Fribourg Olympic și s-a calificat pentru prima oară în faza grupelor celei de a treia competiții continentale intercluburi.

După un început echilibrat, elvețienii s-au desprins pe tabelă și au câștigat primul sfert cu 21-16. Băieții lui Mihai Silvășan au început în forță al doilea parțial și au trecut la conducere (23-21), dar la pauza mare tot Fribourg Olympic era în avantaj (41-38).

Repriza a doua a început tot cu U-BT în prim-plan. Clujenii au controlat autoritar a treia secvență și aveau un avantaj de 10 puncte înaintea ultimelor 10 minute (58-48). Elvețienii nu au renunțat la luptă și au reechilibrat disputa, dar nu au mai reușit să întoarcă rezultatul și U-BT a obținut o victorie istorică.

Astfel, alb-negrii vor juca în faza grupelor BCL, repartizați în grupa G, alături de Darussafaka Tefken, Happy Casa Brindisi și Hapoel Holon. Primul meci pentru U-BT Cluj în grupele BCL va avea loc miercuri, 6 octombrie, chiar pe teren propriu, contra turcilor de la Darussafaka.

Programul lui U-BT din Grupa G este următorul:

  • 6 octombrie: U-BT Cluj – Darussafaka;
  • 18 octombrie: Happy Casa Brindisi – U-BT Cluj;
  • 2 noiembrie: Hapoel Holon – U-BT Cluj;
  • 17 noiembrie: U-BT Cluj – Hapoel Holon;
  • 15 decembrie: U-BT Cluj – Happy Casa Brindisi;
  • 22 decembrie: Darussafaka – U-BT Cluj.
Distribuie:

Postaţi un comentariu