U-BT o înfruntă pe CSO Voluntari pentru primul trofeu al noului sezon – Supercupa României

U-BT CSO Voluntari
Foto: Dan Bodea (arhivă)

Campioana Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), U-BT Cluj-Napoca, și câștigătoarea Cupei, CSO Voluntari, deschid, miercuri, 22 septembrie, noul sezon intern. Cele două își vor disputa trofeul Supercupa României, într-o partidă găzduită de Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

U-BT a încheiat recent cu succes campania de calificare în grupele Basketball Champions League (BCL, iar acum vânează primul trofeu din întrecerile interne. Întâlnirea este programată de la ora 18:00, va fi transmisă în Direct de Digisport și preluată de Look Sport.

Cel puțin aparent, U-BT este favorita confruntării de la Târgu Jiu. Alb-negrii au deja trei meciuri oficiale, extrem de intense, iar în presezon trupa lui Mihai Silvășan a disputat alte meciuri test extrem de puternice cu adversari valoroși. Un alt atu al clujenilor este campania de achiziții din aceasta vară.

Croatul Toni Katic, sârbul Stefan Bircevic și americanii Stewart, Hogue și Brown, dar și tânărul Luca Colceag sunt transferurile realitate de oficialii campioanei, ultimul venit sub Feleac chiar de la rivala din Supercupă.

„Supercupa reprezintă primul trofeu din sezon. Evident, ne dorim să câștigăm, deoarece este un trofeu important și pentru moral. Sunt convins că nu va fi deloc un meci ușor de abordat. Și asta pentru că noi venim după un succes important în preliminariile Basketball Champions League și ar putea să apară o oarecare relaxare.

Am pus accent pe acest aspect în ultimele zile după ultima confruntare din Grecia și le-am transmis jucătorilor că vom întâlni o echipă puternică, dornică de afirmare, și trebuie să abordam cât se poate de bine această întâlnire.

Adversarii noștri au ambiții mari, mai ales că toate confruntările cu ei au fost dificile, inclusiv cele din semifinala LNBM din ultimul sezon. Sper să ne concentram foarte bine și să jucăm la capacitate maximă, așa cum am făcut-o și în BCL”, a declarat antrenorul campioanei U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu