U-BT, la turație maximă. Clujenii au numai victorii în noul sezon

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 76-71 pe terenul formației Happy Casa Brindisi în etapa a doua din Grupa G a Basketball Champions League.

Alb-negrii au luat o opțiune importantă pentru victoria din Italia încă din primul sfert pe care și l-au adjudecat cu 18-15, la capătul unei evoluții echilibrate. Al doilea parțial a început și mai bine pentru trupa lui Mihai Silvășan care s-a apărat perfect vreme de două minute, timp în care gazdele nu au reușit să marcheze nici un punct.

Însă, Brindisi a găsit resursele pentru a trece la conducere în finalul sfertului doi. Bircevic și Stipanovic au înscris la timp pentru a stabili scorul primei reprize, 30-29 în favoarea campioanei României. Avantajul minim i-a determinat pe alb-negrii să înceapă în forță sfertul al treilea în care au reușit un run de 8-0.

A fost 47-41 pentru U-BT înaintea ultimelor 10 minute în care tot băieții lui Silvășan au prestat un joc foarte bun pe fază defensivă. Încă o dată gazdele au reușit să reintre în meci și să treacă la conducere, dar finalul a fost gestionat perfect de U-BT care a reușit să se impună și să mai adauge o victorie europeană la palmares.

Cu 24 de puncte, Patrick Richard a fos ce mai bun marcator al echipei clujene. S-a remarcat și Andrija Stipanovic (22 de puncte). Etapa viitoare U-BT va evolua tot în deplasare, în Israel, la Hapoel Holon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu