U-BT începe o nouă aventură în Basketball Champions League

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj-Napoca începe o nouă aventură europeană în Basketball Champions League. Ardelenii fac parte din grupa A alături de Fribourg Olympic din Elveția, Peristeri (Grecia), Petrolina AEK Larnaca (Cipru), Salon Vilpas (Finlanda) și KK Split (Croația).

Meciurile vor fi găzduite de Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou, iar în primul tur clujenii o vor înfrunta pe surprinzătoarea campioană a Finlandei, Salon Vilpas, în 13 septembrie. Meciul este programat de la ora 20:30 și va putea fi următit pe canalul de Youtube al campioanei. Dacă va trece de campioana Finlandei, U-BT va da piept cu gazdele de la Peristeri, în 15 septembrie.

În cazul în care campioana României va obține calificarea în finala turneului se va lupta pentru un loc pe tabloul principal al întrecerii continentale intercluburi cu una dintre echipele: KK Split, AEK Larnaca, sau Fribourg Olympic. Finala turneului din Grecia este programată în data de 17 septembrie.

„Băieții sunt pozitivi, există o atmosferă bună în echipă. Am reușit să ne odihnim după turneul din Bosnia. Nu a fost o deplasare ușoară. Totuși, cred că a fost o experiență benefică pentru echipă. Consider că am crescut în ultima perioadă. Obiectivul nostru este să ne calificăm.

Toată concentrarea noastră se îndreaptă asupra primului adversar, Vilpas. Sunt o echipă experimentată, au o echipă cu aruncători veritabili. Și noi avem șansele noastre și cred că putem învinge în acest prim meci. În amicale am învins pe Igokea și pe Mega, două echipe din Liga ABA.

Primele patru partide de verificare au fost foarte bune din punct de vedere al intensității. În ultimele două confruntări am scăzut din ritm, probabil a intervenit și oboseala. A fost o lecție bună, am încercat să creștem și cred că am reușit. Fiecare partidă, fiecare minut trebuie luat ca atare.

Noi nu putem să ne gândim la al doilea meci fără să câștigăm primul. Nu ne facem alte planuri, orice se poate întâmpla. Dacă nu vom fi atenți și nu vom avea evoluție bună, putem să venim acasă, fără să existe al doilea meci”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan, site-ul oficial al clubului.

Noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) va debuta pe 2 octombrie cu un meci de foc pentru trupa lui Mihai Silvășan, în compania multiplei campioane Steaua București. Meciul se va disputa la Cluj-Napoca. Primul întâlnire dintre U-BT și CSM Oradea, reeditarea finalei din sezonul trecut, se joacă la data de 10 octombrie, la Cluj-Napoca, în cadrul etapei a 3-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu