U-BT în solidar cu Giordan Watson și Patrick Richard au dat în judecată Federația Română de Baschet

Jucătorii Patrick Ricard și Giordan Watson, originari din Statele Unite ale Americii cu cetățenie română au acționat în instanță Federația Română de Baschet, la Curtea de Apel Cluj. În solidar cu acțiunea celor doi, conducerea clubului U-BT a făcut același lucru.

Aceștia solicită suspendarea punctului 14 al deciziei Consiliului Director FRB din 21.09.2021 care prevede că în sezonul 2021/2022 în Liga Națională de Baschet Masculin, Cupa României și Supercupă cluburile pot maximum un jucător naturalizat pe foaia de joc, în conformitate cu regulamentul federației internaționale (FIBA).

Dacă Patrick Richard este la prima acțiune de acest fel, Giordan Watson a mai recurs la acest gest și în sezonul 2019/2020 când se afla sub contract cu CSM Oradea. Atunci, demersul lui Watson a ajuns și pe masa Consiliului Național de Combatere a Discriminării care a decis că jucătorul a fost discriminat pe temei de cetățenie.

„Constituie contravenție, conform prezentei ordonanțe, condiționarea participării la o activitate economică a unei persoane ori a alegerii sau exercitării libere a profesiei de apartenență sa la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie social, respectiv de convingerile, de sexul sau orientarea sexuală, de vârstă sau de apartenența sa la o categorie defavorizată”, a transmis CNCD, citat de baschet.ro.

Ulterior, FRB a modificat Regulamentul Specific al Ligii Naționale de Baschet Masculin 2019/2020. CNCD a sancționat Federația Română de Baschet cu avertisment.

Distribuie:

Postaţi un comentariu