U-BT Cluj este la un singur meci distanță de grupele Ligii Campionilor

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca a u obținut o victorie fantastică 84-74 în fața grecilor de la Peristeri și s-au calificat în finala turneului din preliminariile Basketball Champions League.

După succesul entuziasmant din prima partidă, cu Salon Vilpas, trupa lui Mihai Silvășan a reușit să treacă și de echipa gazdă la capătul unui joc echilibrat, decis în repriza a doua.

Primul sfert a început într-o notă de tatonare de ambele părți. Andrija Stipanovic a deblocat tabela de scor. Tot el a punctat pentru 4-0 și, în ciuda răspunsului prompt al grecilor, cu o aruncare de 3 puncte, tot alb-negrii au controlat inteligent jocul.

După primele 10 minute clujenii aveau un avans de 7 puncte (20-13), pe care, însă, aveau să-l piardă până la pauza mare. Peristeri a fost la cârma jocului în secvența a doua pe care și-au adjudecat-o cu 27-19, conducând la jumătatea întâlnirii cu un avans de un punct (40-39).

În debutul reprizei a doua U-BT a reușit să egaleze la 44, apoi Katic a înscris de la distanță și alb-negrii au preluat din nou inițiativa. Avantajul, deși fragil, a fost gestionat perfect de oamenii lui Silvășan, care au intrat în ultima secvență la adăpostul scorului de 61-59.

Diferența a crescut în ultimul sfert pe fondul unui joc foarte bun al ardelenilor care s-au impus la final la 10 puncte diferență. Elijah Stewart cu 17 puncte și 7 recuperări, Patrick Richard (15 puncte, 12 pase decisive și 6 recuperări), Toni Katic (15 puncte și 5 pase decisive) și Andrija Stipanovic (13 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive), au fost oamenii care au făcut diferența în favoarea campioanei României.

Pentru a accede în faza grupelor principale ale competiției, U-BT Cluj-Napoca trebuie s-o mai învingă pe Fribourg Olympic din Elveția, în finala turneului, programată vineri. U-BT Cluj participă pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, însă nu s-a calificat niciodată în faza grupelor.

O singură echipă românească a ajuns în grupele Basketball Champions League, CSM Oradea, în stagiunea 2016/2017, fără a trece, însă, mai departe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu