U-BT Cluj a preluat șefia clasamentului LNBM după victoria de la Galați

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj-Napoca s-a impus categoric, scor 93-74, la Galați, în disputa cu CSM-ul din localitate și a trecut pe prima poziție în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM).

Meciul a început cu gazdele în atac, punctând primii, dar iureșul de început s-a stins repede odată cu primele aruncări ale campionilor României care au trecut la conducere la jumătatea primei secvențe de joc. Primul sfert s-a încheiat, totuși, la egalitate 20-20.

Fără să forțeze mai mult decât a fost necesar, U-BT a trecut total în controlul jocului și s-a distanțat fără să întâmpine o opoziție pe măsură din partea gazdelor. La pauza mare tabela indica 9 puncte avans pentru alb-negrii 35-47.

Repriza a doua a debutat cu o încercare timidă a dunărenilor de a reduce din diferență, dar valoarea net superioară a băieților lui Mihai Silvășan a fost evidentă și cursul jocului a fost în favoarea lor. 70-55 în favoarea campionilor a fost scorul de la care s-a intrat în ultimele 10 minute.

Nu s-a schimbat nimic în evoluția celor două oponente, doar că în tabăra clujenilor și-au făcut apariția și jucătorii tineri care au prins mai puține minute în actualul sezon.

Elijah Stewart, autor a 18 puncte și 4 recuperări, Karel Guzman (16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive), Patrick Richard (12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive) și Andrija Stipanovic (10 puncte, 4 pase decisive și 2 recuăperări), au fost cei mai importanți oameni ai lui Mihai Silvășan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu