U-BT a trecut de Salon Vilpas și va întâlni gruparea greacă Peristeri, în drumul spre grupele Ligii Campionilor

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin U-BT Cluj a obținut prima victorie în turneul găzduit de Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou, scor 106-97 cu salon Vilpas, într-o partidă din grupa A a Basketnall Champions League.

Trupa lui Mihai Silvășan a avut un prim sfert excelent la capătul căruia tabela de marcaj arăta 30-17, alb-negrii luând astfel, o opțiune importantă pentru primul succes din actualul sezon al Ligii Campionilor și pentru calificarea în „semifinala ” turneului.

Surprinzătoarea campioană a Finlandei nu a renunțat la luptă și a revenit extraordinar în meci reușind să restabilească egalitatea înaintea pauzei mari (48-48). A doua parte a întâlnirii a fost la fel de spectaculoasă. Nordicii au reușit chiar să treacă în avantaj în cel de a treilea parțial, dar răspunsul clujenilor a fost prompt.

În ultimele 10 minute s-a intrat la scorul de 71-70 în favoarea finlandezilor, însă Patrick Richard a dat semnalul revenirii. Alb-negrii au marcat opt puncte și au trecut din nou în avantaj, reușind o ultimă secvență foarte bună la capătul căreia s-au impus și și-au asigurat calificarea în penultimul act.

Căpitanul Patrick Richard avea să fie desemnat omul meciului. Româno-americanul a reușit să înscrie 24 de puncte și și-a adăugat în statistici 8 recuperări și 7 pase decisive. Stefan Bircevic (17 puncte), Toni Katic și Elijah Stewart (câte 16 puncte fiecare), Andrija Stipanovic și Dustin Hogue (câte 15 puncte 7 recuperări și 3 pase decisive), au fost cei mai importanți oameni ai lui Mihai Silvășan.

Miercuri, campioana României o va înfrunta pe Peristeri, gazda truneului, pentru un loc în finala turneului. În cealaltă semifinală se vor duela KK Split și Fribourg Olympic, învingătoarea urmând să joace în ultimul act cu câștigătoarea duelului în care este implicată U-BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu