U-BT a pierdut în Israel duelul din Basketball Champions League cu Hapoel Holon

Foto: Dan Bodea

După două victorii U-BT Cluj-Napoca a pierdut, miercuri, primul meci din grupa G a Basketball Champions League, scor 68-78 cu Hapoel Holon.

Campioana României avea 13 victorii în tot atâtea meciuri disputate în toate competițiile în acest sezon, dar a fost dominată în primele minute ale întâlnirii din Israel și a trebuit să facă eforturi suplimentare pentru a reintra în meci. După primele 10 minute Hapoel avea un avantaj minim 22-20.

Mult mai agresivi pe fază defensivă în debutul sfertului al doilea, alb-negrii au continuat să păcătuiască pe fază ofensivă, iar gazdele au știut să gestioneze disputa, mult mai echilibrată comparativ cu prima secvență. La pauza mare israelienii mai aveau un singur punct avans pe tabelă, scor 37-36.

Repriza a doua a fost la îndemâna celor de la Hapoel. Chiar dacă nu au reușit să se desprindă decisiv, cu 10minute înaintea ultimei sirene aveau 58-55 însă, în ultimul parțial U-BT a căzut și gazdele s-au desprins în câștigătoare în contextul în care trupa lui Mihai Silvășan nu a reușit să înscrie vreun punct timp de cinci minute.

La finalul jocului antrenorul echipei clujene a explicat cum a pierdut UBT jocul din Israel:

„Nu a fost o evoluție perfectă, mai ales din punct de vedere ofensiv. De asemenea, am făcut câteva greșeli în apărare. Baschetul nu e un sport în care joci perfect, ci trebuie să evoluezi în ciuda greșelilor. Până la urmă, sunt mândru de felul cum am luptat, avem 17 recuperări ofensive și am aruncat 33 de libere.

Asta spune multe despre nivelul nostru de combativitate pe teren. Nu am avut procentaje bune, mai ales la linia de fault, unde am ratat 12 aruncări libere. În plus, am avut 26% la aruncările de trei puncte. Se întâmplă. Nu suntem perfecți și ne vom mai întâlni cu astfel de meciuri.

Însă, trebuie să ne asigurăm că în fiecare partidă ne luptăm așa cum am făcut-o astăzi și că devenim mai buni în aspectele la care mai avem de lucrat. Avem încredere că putem să batem fiecare adversară pe care o întâlnim. Asta este mentalitatea noastră. Dacă nu intrăm pe teren cu atitudinea aceasta, nu avem nicio șansă. Chiar și astăzi, pe terenul lor, am crezut că putem să câștigăm”, a declarat Mihai Silvășan, la finalul partidei.

Elijah Stewart cu 18 puncte și 5 recuperări, Dustin Hogue (17 p), Patrick Richard (10 p, 7 recuperări și 5 pase decisive) și Andrija Stipanovic (10 puncte și 5 recuperări, au fost cei mai importanți jucători ai campioanei României. Cele două echipe se vor întâlni din nou, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 17 noiembrie, în etapa a patra a competiție continentale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu