”U” / Bătălie pe ”U”

Bogdan Nicolas Buzăianu este ultimul intrat în cursa pentru achiziționarea pachetului de acțiuni la ”U” / Foto: arhiva personală

Retrogradată în divizia secundă, Universitatea Cluj continuă să fie atractivă pentru potențialii investitori. La nivel declarativ, doi afaceriști cu ”potență financiară” și-au anunțat intenția de a prelua pachetul majoritar de acținuni deținut în prezent de fugarul Florian Walter. Ultimul pe lista pretendenților clubului universitar este Bogdan Nicolas Buzăianu, coproprietarul companiei Energy Holding.

Buzăianu este un apropiat al lui Walter și chiar a fost sponsor la ”U”, în sezonul 2009/2010, când Universitatea Cluj a promovat în Liga 1. Primul potențial cumpărător al acțiunilor lui Walter, la ”U”, este Mihai Giurgiu, acesta din urmă susținând că este în discuții avansate cu Florian Walter, patronul dispărut al Universității, între timp localizat în Columbia de unde va fi extrădat.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2013, firma patronată de Florian Walter, Romprest, ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Prejudiciul a fost calculat la 4, 5 milioane de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu