Trei la rând. CFR bate și când e dominată

Foto (arhivă): Dan Bodea

CFR Cluj a obținut a treia victorie consecutivă în Liga 1, după succesul de la Iași, scor 2-0, în fața echipei locale CSM. În ultimul meci al zilei de sâmbătă, a etapei a IV-a, s-a întâlnit echipele care au transferat ”la kilogram”: 17 jucători în cazul CFR-ului, respectiv 19 achiziții în dreptul moldovenilor. Pornind și numai de la aceste premise meciul ar fi trebuit să fie unul spectaculos.

Vișiniii au început mai timorați, probabil așteptându-se și ei la o replică mult mai eficientă din partea gazdelor. În minutul 5 Danu Spătaru și în mai apoi Kizito (min. 19) au încercat prin șuturi de la distanță să-l pună la muncă pe Vâtcă. Apoi s-a pentrecut una dintre fazele controversate ale meciului. În minutul 21, la o lovitură de colț, duelul dintre Andrei Mureșan și Platini s-a terminat prost pentru ieșeni. Inițial mijlocașul CFR-ului a încercat să obțină un avantaj pentru o posibilă lovitură de cap și l-a dezechilibrat pe Platini care, în cădere îl blochează pe Mureșan, iar arbitrul Lucian Rusandu a arătat punctul cu var.  Culio a executat și a deschis scorul la Iași.

Golul nu a adus și descătușarea CFR-ului, dimpotrivă, echipa lui Dan Petrescu a continuat să fie greoaie, fără inspirație, dar pragmatică. În minutul 33 Deac a executat o nouă lovitură de la colțul terenului și Hoban a marcat pentru 2-0. La adăpostul acestui scor, CFR-iștii au intrat la vestiare deciși să-și conserve avantajul și în actul secund. Doar schimbările de jucători și arareori câte o încercare de gest tehnic s-au consemnat în repriza a doua, plus golul anulat, corect, la Deac din minutul 67. Nimic la nimic, vreme de 49 de minute și CFR-ul a egalat-o pe FC Botoșani în fruntea clasamentului Ligi 1, ambele formații având câte 10 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu