Trei jucătoare de la ”U” Olimpia Cluj au debutat în echipa națională

Sursa foto: frf.ro

Echipa națională feminină de fotbal a României a câștigat cu 4-0 meciul disputat, în deplasare, cu Lituania, în preliminariile EURO 2021. Lăsând la o parte rezultatul, absolut normal în condițiile în care Lituania este una dintre cele mai slabe reprezentative de pe continent, adevărata victorie este debutul în naționala de senioare a jucătoarelor Adina Borodi, Carmen Marcu și Antonia Bratu, toate de la multipla campioană ”U” Olimpia Cluj.

Bratu a prins cele mai multe minute în meciul de debut la națională. A fost aruncată în luptă de selecționerul Mirel Albon în minutul 82, când a înlocuit-o pe Herczeg, în vreme ce Marcu și Borodi au intrat pe teren în minutul 88. Tricolorele au pierdut demult orice șansă de a mai prinde măcar locul 2 în grupă, ratând astfel calificarea la europeanul de anul viitor.

La Turneul Final al Campionatului European, găzduit de Anglia, se califică câștigătoarele celor 9 grupe alături de cele mai bune trei locuri doi. Celelalte șase ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off în sistem tur-retur însă. Până la finalul preliminariilor, România mai are de jucat cu primele reprezentative ale Elveției și Croației.

Distribuie:

Postaţi un comentariu