Tenis / Simona Halep debutează miercuri în Bucharest Open

Simona Halep a fost desemnată de organizatori cap de serie numărul unu al turneului Bucharest Open

Numărul trei în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis, Simona Halep a fost desemnată de organizatori drept favorita numărul unu a turneului feminin BRD Bucharest Open, care se va desfășura începând de luni, în țara noastră. În primul tur al întrecerii Simona Halep o va întâlni franțuzoaica Kristina Mladenovici, locul 107 în ierarhia mondială.

Cele două sportive s-au întâlnit până acum o singură dată, în primul tur al turneului de la Paris din acest an. Atunci Mladenovici s-a impus în două seturi, scor 7-6, 6-4. Tot la Bucharest Open, Alexandra Dulgheru va juca împotriva favoritei numărul doi, italianca Roberta Vinci, iar Monica Niculescu va juca împotriva Klarei Koukalova din Cehia, favorita numărul trei a turneului de la București şi partenera de dublu a sportivei din România, în turneele WTA.

Cele trei tenismene care beneficiează fiecare de câte un wild card, Andreea Mitu, Cristina Dinu și Raluca Olaru se vor înfrunta în turul inaugural cu Katarzyna Piter, din Polonia, Nadia Kicenok, din Ucraina, respectiv cu Karin Knapp, din Italia, favorita numărul patru a organizatorilor. Turneul de la București va avea premii totale de 250.000 de dolari.

Câștigătoarea va încasa un cec de 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA. Reamintim că săptămâna trecută Simona Halep a atins faza semifinală a turneului de la Wimbledon, fiind învinsă în penultimul act al competiției de la Londra de canadianca Eugenie Bouchard.

Distribuie:

Postaţi un comentariu