Tenis / Simona Halep bate record după record

Simona Halep a "zdrobit-o" pe Sabine Lisicki și s-a calificat în semifinale la Wimbledon

Tenismena Simona Halep a reușit, miercuri, să mai doboare un mit al tenisului feminin românesc. Ocupanta locului trei în ierarhia mondială, Simona a trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, de germanca Sabine Lisicki, în două seturi, 6-4, 6-0, și s-a calificat în semifinale.

Performanța Simonei este prima de acest gen pentru tenisul feminin din țara noastră, cea mai mare performanță în turneul de la Londra, aparținându-i Virginiei Ruzici, actualul manager al Simonei. În 1981 Ruzici obițea calificarea în sferturuile de la Wimbledon. Meciul cu Lisicki a început prost pentru Halep, nemțoaica arătând o formă sportivă excelentă însă, la scorul de 4-1 în favoarea ei, Lisicki s-a accidentat la umăr, iar Halep nu a mai pierdut niciun game și și-a adjudecat primul set la 4.

Cel de al doilea a fost o demonstrație de forță a româncei, care a profitat din plin de accidentarea adversarei și s-a impus cu 6-0. Doar de 57 de minute a avut nevoie Simona Halep pentru a obține calificarea în semifinalele de la Londra, fază în care o va întâlni pe Eugenie Bouchard.

Distribuie:

Postaţi un comentariu