Tenis / Sfert de finală românesc la Roma

Simona Halep a trecut pentru prima oară în carieră de Venus Williams, scor 6-2, 6-1, și va lupta pentru un loc în semifinalele turneului de la Roma cu Alexandra Dulgheru

Simona Halep (numărul 2 mondial) şi Alexandra Dulgheru (numărul 72 WTA) s-au calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Roma, şi se vor duela pentru un loc în careul de aşi al întrecerii din capitala Italiei. În turul 3 al competiţiei Simona Halep a înfruntat-o pe Venus Williams, a 14-a jucătoare în clasamentul mondial, de care a dispus în doar două seturi, scor 6-2, 6-1, obţinând astfel, primul succes în faţa lui Venus pe care a mai întâlnit-o anterior de trei ori.

Americanca a început foarte bine meciul şi a reuşit să conducă cu 1-0 şi 2-1, după care Halep s-a descătuşat şi nu i-a mai dat nicio şansă oponentei de ţine ritmul. Exact 60 de minute a durat meciul dintre Halep şi Venus Williams, la capătul căruia Simona şi-a asigurat un cec în valoare de 46.000 de euro şi 190 de puncte WTA. Tot joi, Alexandra Dulgheru a făcut un meci mare în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova (numărul 8 mondial), pe care a învins-o la capătul unei partide ce a durat o oră şi 36 de minute, cu scorul de 6-4, 6-3.

Performanţa Alexandrei Dulgheru este cu atât mai importantă, cu cât tenismena din România a pornit în competiţia de la Roma din calificări având nevoie de două tururi preliminare pentru a ajunge pe tabloul principal. La fel ca şi Halep, Dulgheru şi-a asigurat 46.000 de euro şi 190 de puncte în ierarhia mondială a jucătoarelor de tenis. Cele două sportive din ţara noastră se vor întâlni, vineri, în sferturile de finală ale întrecerii, România având astfel, asigurat un loc în penultimul act al turneului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu