Tenis / România s-a calificat în Grupa Mondială la tenis

Echipa feminină de tenis a României a învins Canada cu scorul general de 3-1 şi s-a calificat în Grupa Mondială. Ceea ce părea o misiune dificilă s-a transformat într-un succes răsunător pentru tenismenele din ţara noastră. Confruntarea cu echipa Canadei pornea cu handicapul absenţei Simonei Halep, însă, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Raluca Olaru s-au mobilizat exemplar în faţa americancelor conduse, cel puţin teoretic, de numărul 7 mondial, Eugenie Bouchard.

Prima zi a început prost pentru tricolore Irina Begu fiind învinsă de Francoise Abanda cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4. A intrat însă, în arenă Alexandra Dulgheru. Jucătoarea noastră pornea evident cu şansa a doua în faţa mult mai titratei Eugenie Bouchard, însă, pe teren lucrurile au stat exact invers. Românca nu i-a dat nicio şansă canadiencei care a refuzat să o salute la tragerea la sorţi şi s-a impus categoric cu 6-4, 6-4.

Ziua a doua, duminică, a continuate cu celelalte două meciuri de simplu, între Andreea Mitu şi Eugenie Bouchard, respectiv Alexandra Dulgheru şi Francoise Abanda. Mitu a „spart mitul” conform căruia Bouchard era favorită certă. Canadianca a început tare şi şi-a adjudecat primul set la 4. Apoi Andreea a etalat un joc fantastic, a închis toate unghiurile, a recuperat mingi ce păreau pierdut şi a atacat fără teamă.

6-4, 6-1 au fost scorurile cu care Mitu s-a impus în următoarele seturi, pentru o victorie uriaşă. În meciul cu Francoise Abanda, Alexandra Dulgheru a început temător şi a cedat primul set la 3, însă, l-a câştigat greu pe cel de al doilea cu 7-5, iar în cel de al treilea s-a impus fără emoţii cu 6-2. Cu scorul general de 3-1, România a trecut de Canada şi a acces în Grupa Mondială a FED Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu