Tenis / Româncele şi-au aflat adversarii la Wimbledon

Cinci sportive din România vor evolua direct în turul I al turneului de la Wimbledon

Cele cinci jucătoare de tenis din ţara noastră pornesc cu prima șansă în turul inaugural al turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Simona Halep, numărul trei în ierarhia mondială WTA şi a treia favorită a competiției de la Londra, va juca împotriva slovacei Jana Cepelova. În singurul lor meci direct de până acum, disputat anul trecut, în turul al doilea la US Open, Halep s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1.

Dacă va trece de Cepelova, iar Monica Niculescu se va califica și ea în turul secund, cele două tenismene din România se vor înfrunta în meci direct, pentru calificarea în turul al treilea. Irina Begu, numărul 30 mondial, este şi ea printre capii de serie de anul acesta de la Wimbledon. Româna o va întâlni în primul tur pe rusoaica Daria Gavrilova. Cele două s-au mai întâlnit în 2013, la Nanjing, iar Begu s-a impus cu scorul de 2-6, 6-4, 6-2 în primul tur al întrecerii asiatice.

Monica Niculescu va debuta contra jucătoarei din Portorico, Monica Puig (locul 91 WTA), pe care a învins-o anul trecut, în sferturi la Guangzhou, cu 6-2, 6-2. Alexandra Dulgheru pare să aibă cel mai dificil adversar din primul tur de la Wimbledon, franțuzoaica Kristina Mladenovic, jucătoare clasată pe locul 37 în lume. Dulgheru şi Mladenovic s-au întâlnit în 2009 în sferturile de finală ale turneului de la Bari, românca având câştig de cauză, scor 6-0, 6-0.

Franţuzoaica şi-a luat revanşa anul acesta, în calificări la Sydney, cu 6-3, 6-2. În plus Mladenovic a învins-o săptămâna trecută pe Halep la Birmingham, în sferturi. Andreea Mitu (locul 70 WTA) şi belarusa Olga Govortsova (poziționată a 122-a în clasamentul mondial) vor fi adversare în premieră în primul tur la Wimbledon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu