Tenis / Halep, la prima semifinală de Grand Slam

Simona Halep a jucat ireproşabil în turneul de la Roland Garros, unde nu a pierdut niciun set, iar joi va disputa semifinala competiţiei

Jucătoarea de tenis Simona Halep şi-a continuat marşul triumfal în cadrul turneului de la Roland Garros şi a trecut, în sferturile de finală, de rusoaica Svetlana Kuztentsova în două seturi, scor 6-2 6-2, obţinând astfel, prima calificare în semifinalele unui turneu de Grand Slem. Performanţa Simonei vine la 17 ani de la ultima prezenţă a unei reprezentate a României în penultimul act al unui turneu de Grand Slam.

În 1997 Irina Spîrlea juca în semifinalele US Open. Joi dupăamiaza, Simona Halep o va întâlni pe  Andrea Petkovic, locul 27 mondial, în cea de a doua semifinală a turneului Parizian. În prima semifinală se vor întâlni Maria Sharapova şi Eugeni Bouchard. Pentru performanţa sa Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 412.500 de euro şi 720 de puncte în clasamentul WTA. În cazul în care va accede în ultimul act al competiţiei, românca va urca, începând de luni, pe poziţia a treia în clasamentul mondial.

Distribuie:

Postaţi un comentariu