Tenis / Halep e în semifinalele Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Indian Wells, iar de luni va urca cel puţin pe poziţia a 6-a în topul mondial al jucătoarelor de tenis

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Indian Wells, dotat cu premii totale de 5.946.740 dolari, după ce a învins-o pe Casey Dellacqua, din Australia, cu scorul de 6-2, 6-2.

În penultimul act al competiţiei din California, Halep o va înfrunta pe Agnieszka Radwanska din Polonia, care a trecut în sferturi de Jelena Jankovic. Simona Halep, a şasea favorită la câştigarea turneului , şi-a asigurat un cec în valoare de 225.000 dolari şi 390 puncte WTA.

Radwanska are 25 de ani, este numărul 3 în clasamentul WTA, şi conduce cu 3-2 în bilanţul direct cu Simona Halep. Românca a câştigat ultima întâlnire cu 7-5, 6-2, anul acesta, în semifinalele turneului de la Doha. Începând de săptămâna viitoare Simona Halep va ocupa poziţia a 5-a sau a 6-a WTA, aceasta reprezentând o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nicio jucătoare din România de la crearea acestui clasament.

În octombrie 1997, Irina Spîrlea s-a clasat pe locul 7 WTA, record care a fost egalat la 24 februarie de Simona Halep.

Distribuie:

Postaţi un comentariu