Tenis de masă/ România pierde finala Challange Series dar se califică în prima divizie

Hunor Szocs nu a reușit să salveze meciul din finala împotriva Italiei, însă România s-a calificat totuși în divizia Championship.

Echipa reprezentativă a României de tenis de masă nu a reușit să căștige finala diviziei Challange a Campionatului European după ce a pierdut în fața Italiei cu scorul de 0-3. Duelul ocupantelor locurilor 51 (România) și 35 (Italia), a dat câștig de cauză reprezentativei peninsulare care a dominat confruntarea din ultimul act, încheiată după disputarea a doar trei meciuri dintre cele cinci posibile.

Primul duel al finalei a fost între Ovidiu Ionescu și Leandro Mutti, românul fiind învins la mare luptă, cu scorul de 3-2. Meciul doi i-a pus față în față pe Andrei Filimon și Marco Daldosso, componentul naționalei Italiei având câștig de cauză (3-1), după ce românul nu a reușit să-i ia mai mult de un set.

Meciul care ar fi putut readuce România în cărțile pentru câștigarea finalei i-a avut ca protagoniști pe bistrițeanul Hunor Szocs și italianul naturalizat Stoyanov Niagol. Italianul a căștigat și cel de-al treilea meci al seriei (3-1) în ciuda unei replici sănătoase a românului care și-a adjudecat autoritar (11-5) setul al treilea, fără a putea însă întoarce soarta partidei.

Deși a pierdut finala, reprezentativa României va juca la următorul Campionat European în Divizia Championship, unde s-a calificat alături de Italia, mulțumită victoriilor obținute la această ediție în fața Angliei (3-0) și Ungariei (3-1).

La ora 17:30, în cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă din Austria, are loc finala fetelor dintre România și Germania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu